hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 13. travnja 2021.

Najviša pobjeda gostiju u povijesti Gruža, Jadranaši ‘ugasili Sunčane’

Jadranaši ‘ugasili Sunčane’

Kompletiran je cjelokupan ligaški dio Prvenstva Hrvatske. Upravo je naime ova šibenska utakmica, zaostali susret 16. kola državnog prvenstva, Lige za prvaka, bila još jedina utakmica koju je valjalo za odigrati prije doigravanja.

Realno, sraz Solarisa i Jadrana nije više o ničemu odlučivao jer su Splićani osigurali već treće, a Šibenčani peto mjesto s kojeg će oba sastava u četvrtfinale. Pa ipak, ispada da su učenici Mile Smodlake bili puno agilniji ili ušli u susret puno angažiranije. Odnosno, Jadran je Solarisu učinio isto ono što je Mladost napravila nema tomu davno Jadranu na Poljudu. Sada je u Crnici gost vodio sredinom druge četvrtine već 7:0! Upravo je ta razlika pogodaka ostala i do kraja utakmice. Po tri su pogotka postigli Roko Pelicarić za domaćina odnosno Jerko Marinić Kragić i Rino Burić za goste. Pelicarić je mogao i malo više da nije ostavio neiskorištenim čak dva od tri peterca koliko je pucao

Najviša pobjeda gostiju u povijesti Gruža

Povijesna pobjeda gostiju u Gružu! Od kako je gruškog bazena, a vjerojatno i dubrovačkog vaterpola, nikada još nije niti jedan gost u Gružu nije slavio s 18 golova razlike. Sada se to dogodilo, ali zato jer je službeno gost bio upravo… Jug Adriatic osiguranje!

Rezultat prve utakmice četvrtfinala doigravanja govori poprilično dovoljno sam za sebe. Kod jugaša su se u strijelce upisali praktički svi, izuzmemo li vratare, koji su ušli u vodu. Trener jugaša Vjekoslav Kobešćak je na tribinama ostavio, poštedio Lorena Fatovića koji je odigrao baš svaku utakmicu cijele sezone. Najveći dio vremena branio je Antonio Vukojević, pa je tako i vratar Toni Popadić u biti susret odgledao s klupe, baš poput i trećeg reprezentativca, Xavija Garcije. Prema prvotnoj ideji trenera Dubrovčana, za očekivati da će u uzvratnoj utakmici koja se igra već sutra (srijeda), također u Gružu priliku dobiti i još malo više mlađih igrača Jug Adriatic osiguranja koji su se zapravo već plasirali u polufinale.