hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 28. travnja 2021.

Na Kantridi minus 22

Ovogodišnje je proljeće meteorološki ćudljivo, puno vlage i ispodprosječno niske temperature za ovo doba godine. Na Kvarneru, točnije Kantridi  je i dodatno ‘zahladilo’.

Riječkom utakmicom Primorja EB i splitskog Jadrana kompletirano je 9. kolo državnog prvenstva za seniorke. Gošće su se pak pokazale vrlo ‘neugodne’. Došle su naime primorjašicama u njihovu kuću, i napunile domaćicama mrežu do vrha. Čak 27 postignutih golova, 22 pogotka razlike, to je možda čak ipak i malo više nego su se same Splićanke nadale. Bilo je za očekivati istina uvjerljivu pobjedu, ali ovo je i više od uvjerljivog.

Već u prvoj četvrtini 11:2, na poluvremenu 16:3, nakon treće 23:4… Pogodaka je bilo toliko da ih je i statistički bilo teško za izbrojiti pa tako uz Dominu Butić stoji da je postigla 10 golova iz 9 udaraca ili 111% uspješnosti! To je matematički nemoguće, ali brojka od 10 golova Domine Butić jest ispravna. Točan šut je Domini bio, ako je nekome zanimljivo 10-12. I da, sestre su joj bile sjajne. Ivana Butić 5 golova, Jelena isto toliko, tek je Magdalena ‘podbacila’. Dala je 2 pogotka.

Šalu na stranu, čestitke jadranašicama na maksimalnoj ozbiljnosti koju su iskazale do posljednjih sekundi utakmice koja je riješena već u prvih 8 minuta.