Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 12. travnja 2024.

Mornarevci u borbi za ostanak

U subotu će se jedna splitska momčad boriti za vrh Premier lige (Jadran), ali istodobno će druga momčad iz istog grada u borbu za ostanak u eliti, u Premier ligi.

U Valjevu u Srbiji, momčad Mornara će od 20.00 sati u borbu protiv Valisa za ostanak u Premier ligi. Točnije, ova je utakmica za Mornar sraz za ostanak, dok bi u Valisu rekli za ulazak u elitu. Naime, Valis je kao drugoplasirana momčad iz A1 lige izborila pravo borbe s našim Mornarom koji je u zadnjem kolu Premier lige, nakon pobjede nad Partizanom u Poljudu, zauzeo pretposljednje ili 11. mjesto. Točno ono s kojeg se ne ispada, ali niti ne jamči ostanak u društvu najboljih. To tek trebaju momci trenera Borisa Pavlovića potvrditi u ukupno dvije utakmice protiv momčadi iz Valjeva.

Valis je solidan sastav iz Srbije, ali ne i više od toga. U svojem nacionalnom prvenstvu su vodeći u poretku od 7. do 12. mjesta gdje u 9 susreta imaju isto toliko pobjeda. U dobroj mjeri i zato jer nemaju iskreno u tom društvu od koga ni izgubiti. Ne podcjenjujemo time suparnika mornarevaca, ali Valis je negdje na razini Partizana, možda čak i malo slabiji.
Ne smetnimo s uma i da se igraju dvije utakmice za ostanak/ulazak u Premier ligu, odnosno nakon prvog susreta u Valjevu, uslijedit će još uzvrat u Splitu tjedan dana kasnije.