Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 17. studenoga 2023.

Mornar šokirao Žapce

Malo se tko ovomu nadao prije utakmice. Mladost jest u seriji loših rezultata, ali opet s druge strane im je u petak kasno navečer za suparnika ipak došla momčad koja dotad nije imala ove sezone niti jedan bod. Međutim, nakon 32 minute, ne može se utvrditi ništa drugo nego da su mornarevci zasluženo osvojili prve bodove, šokirali Mladost i priredili vjerojatno najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone.

Gosti iz Splita su sjajno otvorili, izvan svojih najoptimističnijih očekivanja. Poveli su 3:0 nakon polovice igre u prvoj dionici. Nije to bio kratkotrajan bljesak Mornara. Splićani su istim ritmom nastavili praktički cijelu utakmicu. Mladostaši su poravnali na 3:3, ali u drugoj četvrtini je gost ponovo imao tri gola prednosti (3:6 i 4:7).

Početkom treće dionice bilježimo i najveću prednost Mornara, 9:5 za goste!

Domaćin je uspio smanjiti do kraja treće četvrtine, pa i izjednačiti drugi put na utakmici (10:10), ali taj egal je bio kratkog vijeka. Nakon minutu i pol, ponovo je Mornar vodio, 12:10. To vodstvo više nisu ni ispuštali. Sve što je Mladost uspjela bilo je približavanje na gol zaostatka. Briljirao je u pobjedničkom sastavu Ferdinand Josip Bušelić koji je postigao čak 6 golova, od toga 2 iz peterca.