Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 19. travnja 2024.

Mornar po potvrdu statusa premierligaša

U subotu u poljudskom bazenu, hrvatski prvoligaš, Mornar iz Splita kreće potvrditi status člana regionalne Premier lige. Naime, u poljudskom će se bazenu, s početkom u 19.45 sati odigrati uzvratna utakmica za ostanak/ulazak u Premier ligu, između našeg Mornara i Valisa iz Valjeva.

U prvoj utakmici je Mornar slavio 13:12. Pobjeda minimalna, u utakmici poprilično izjednačenoj, ali sada s ipak nastupom u svojem bazenu i pred svojim navijačima (besplatan ulaz), mornarevci su tik do konačnog uspjeha.
Domaćina će za razliku od prve utakmice s klupe ponovo voditi trener Boris Pavlović. U Valjevu nije imao pravo vođenja momčadi zbog crvenog kartona s prijašnje utakmice, još protiv Partizana u Splitu. Tada je sastav Mornara vodio Zdeslav Vrdoljak.– Sigurno neće biti lako, ali isto tako vjerujem da uz onaj pristup koji smo imali prije tjedan dana u Valjevu, uz činjenicu i da ipak igramo doma, ne očekujem ništa drugo nego da ostanemo u ligi. Sada smo u jednom nizu dosta teških utakmica jer nakon ove nam slijede brzo i dvije utakmice protiv KPK u našem prvenstvu, u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta – podsjeća trener Mornara, Boris Pavlović.


Jasno da je uz pozitivan rezultat protiv gostiju iz Srbije, mornarevcima vrlo bitno i da ne bude onda novih ozljeda. Naime, u Valjevu ih je bilo…
– Luki Penavi je ondje slomljen nos. Za njega je zapravo time završena cijela ova sezona – dodao je trener Pavlović.

Utakmica Mornar – Valis počinje u subotu u 19.45 sati, i to uz slobodan ulazak gledateljima. Mornaru je potrebna podrška, pa od tuda i razuman potez klupske uprave.

Foto:Vuk Ilić