Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 13. travnja 2024.

Mornar na pragu ostanka u elitnom razredu

U gotovo pa isto vrijeme kako se u poljudskom bazenu igralo praktički finale Premier lige, tako se u Valjevu (južno od Beograda), igrala utakmica za donji dio iste lige ili točnije, za ostanak/ulazak u Premier ligu. U njoj također jedan splitski klub, ali ovog puta radosne vijesti za naš vaterpolo.

Splitski Mornar je u Valjevu pobijedio domaći Valis, istina minimalno (13:12), ali odavno se zna iz pučke poslovice ona, kako se pobjedi ne gleda u zube. U konačnici, mornarevci su pobjedu izborili i zaslužili, te su napravili prvi, vrlo značajan korak k ostanku u elitnom razredu. Naime, uzvratnu će utakmicu odigrati za tjedan dana u svojem gradu i bazenu, pred svojim navijačima.

Utakmica je načelno bila puna rezultatskih obrata. Od 1:0 za domaćina, pa do 3:1 i 5:3 za gosta, dakle Mornar. Sve to samo u prvoj četvrtini. U drugoj je dionici domaći sastav uspio dohvatiti Splićane, smanjiti zaostatak na samo jedan gol (u jednom trenutku i poravnati, 6:6).

Treća je četvrtina bila kritična za mornarevce. Gotovo pa cijelu dionicu naš sastav nije dao gol, te je Valis došao od zaostatka 6:7 do vodstva 9:7. Tek je u zadnjoj minuti ove četvrtine Robert Stojanac uspio prekinuti ‘post’ golova Mornara i smanjiti na 9:8.

U zadnjoj četvrtini, novi rezultatski obrat, ali sada je na redu naša momčad. Bruno Hrvatić s dva uzastopna gola je doveo Mornar u vodstvo 10:9. Do dvije minute prije kraja, rezultat je u ‘egalu’ – 10:10, 11:11, da bi u malo više o minute pogodili prvo Luka Omrčen, a potom ponovo i Stojanac za vodstvo mornarevaca 13:11. Domaćin je u zadnjem napadu uspio postići gol za njihovo ublažavanje poraza i bušenje nade. Mi se ipak nadamo da će tu nadu suparnika Mornar ugasiti sljedeće subote u poljudskom bazenu. U konačnici, vraćaju se u Split s jednim, ali bitnim golom prednosti.