hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 5. prosinca 2020.

Mornar i Solaris lako do novih bodova

Šibenčani imali seriju od 11:0!

Očekivani ishod u Zadru. Od pobjednika, pa do rezultatski vrlo uvjerljivog trijumfa. Samo prvu četvrtina je protekla, čak pomalo i iznenađujuće, u rezultatskom poravnanju. Štoviše, nakon Solarisovog početnog vodstva 2:0, Zadrani su preokrenuli do svoje prednosti 4:3. Onda je uslijedila ne baš svakidašnja pojava. Čak 8:0 u jednoj četvrtini, za Solaris dakako. Točno u prosjeku gol po minuti. Dapače, serija se nastavila i u trećoj četvrtini pa je tako ispalo da su Šibenčani ‘vezali’ čak 11 pogodaka u nizu bez primljenog gola.

U redovima pobjednika prednjačio je Roko Pelicarić s 5 golova iz 6 pokušaja. Zadar 1952 ostaje na začelju kao jedina momčad bez i jednog osvojenog boda.  

Mornar BS dobio derbi u trećoj četvrtini

Najavljivan je kao gradski splitski derbi, pun neizvjesnosti, možda i s pomalo dramatike, ali ostali smo toga lišeni u dvoboju POŠK-a i Mornara BS u Splitu. Iako… kada se pogleda samo kretanje rezultata, onda je razvidno da su ukupno tri četvrtine bile sasvim ‘otvorene’. Nakon prve dvije, Mornar BS je vodio nogometnim rezultatom (2:1). Momčad POŠK-a je svoj prvi gol u ionako pogocima skromnoj utakmici postigla tek u 16. minuti ili u posljednjim sekundama druge četvrtine.

Izjednačena je bila i zadnja četvrtina, ali… ne možemo preskočiti treću. Posebno stoga što je baš u tih osam minuta i presuđen pobjednik. Čak 6:0 su ovu dionicu dobili igrači trenera Danijela Burića i na temelju te serije i vodstva 8:1 uoči zadnje četvrtine i došli do sva tri boda.

Ono što ipak teško može zadovoljiti obojicu trenera je vrlo loša realizacija igrača više. Sastav POŠK-a je taj dio igre imao u brojkama 1-9 što je tek 11%, a Mornar BS 2-8, još uvijek ispodprosječnih 25%. Selekcija šuta je također bilo ono nešto što je POŠK koštalo uvjerljivog poraza. Kada naime od 30 šuteva, samo 3 završe golom, onda je poraz neminovna posljedica.