Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi juniori / 30. rujna 2023.

Mornar i Jug Adriatic osiguranje u finalu

Jedine dvije momčadi koje imaju stopostotan učinak ili jedine dvije bez poraza na završnom turniru Hrvatskog kupa za mlađe juniore u Zadru. To su splitski Mornar i dubrovački Jug Adriatic osiguranje. S takvim učinkom, potpuno je logično da će upravo ova dva sastava u nedjeljnom finalu odlučivati o pokalu namijenjenom pobjedniku.

Mornar i Jug Adriatic osiguranje nisu samo osvojili prva mjesta u svojim skupinama, izravno se plasirali u polufinale, već su oba dakako u poluzavršnici i slavili.

Mornar je bio bolji od Zadra 1952 s  tri gola razlike, (8:5). Zadrani nisu niti jednog trenutka uspjeli ni poravnati, Splićani su dosta suvereno uspijevali držati rezultat ‘pod kontrolom’ i u njihovu korist. To ipak ne znači da je domaćin bio bezazlen. Upravo suprotno, ali i mornarevci su bili koncentrirani. Početkom zadnje četvrtine, Mornar je dohvatio tri pogotka prednosti (6:3) i tu su prednost uspjeli do kraja i sačuvati.

Jugaši su slavili nešto uvjerljivije protiv Medveščaka, (11:6) u utakmici solidnih obrata. Počelo je vodstvo mladih Gospara 5:1, a nakon prve četvrtine 5:2, da bi u drugi dionici Medvjedi uzvratili sa sjajnih osam minuta u kojima nisu primili gol, ali su dali tri. Dakle, na polovici smo bili skoro kao na početku – 5:5.
Sada je došao red na novu seriju Dubrovčana i vodstvo jugaša 8:5 do posljednjih sekundi treće četvrtine koja je završila 8:6. U zadnjoj međutim slijedi završni udarac sastava trenera Mihe Bobića. Sačuvana vlastita mreža, a probijena triput suparnička.

Tijekom prijepodneva, spomenimo da je u zagrebačkom četvrtfinalu Medveščak svladao Mladost i to boljim izvođenjem peteraca, dok je Zadar 1952 u ‘reviji golova’ svladao Primorje EB.