Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Challenger Cup / 25. studenoga 2023.

Mladostašice u nedjelju za broncu, Jadran za peto mjesto

Završen je drugi dan natjecanja, dakle sva tri kola u obje skupine na završnom turniru Challenger kupa u Zagrebu.

U subotnju večer od hrvatskih sastava nastupale su jadranašice. Splićanke su u A skupini uspjele svladati beogradsku Crvenu zvezdu 9:7 (1:4, 2:1, 2:1, 4:1). S takvim ishodom su sva tri sastava u A skupini imala po 3 boda, ali u krugu je najbolja ipak gol-razlika ona koja pripada Crvenoj zvezdi, koja se tako plasirala u finale. Jadran je slabiji u poretku i od Benfice, budući da su Portugalke slavile koji sat ranije protiv igračica trenera Aljoše Kunca.

Jadranašice su protiv Beograđanki prvi put povele, u zadnjoj četvrtini (pet minuta do kraja, 7:6 – Domina Butić), da bi pobjeda osigurana u zadnjih minutu i pol golovima Neli Janković, sa srednjeg vanjskog i s udaljenosti 4-5 metara ispod ruke Zvezdine vratarke, te Nina Eterović u zadnjoj minuti s igračicom više.

U nedjelju, posljednjeg dana natjecanja Final 6 turnira Challenger kupa; Jadran će od 10.00 sati igrati za 5. mjesto protiv portugalskog Fluviala.

Od 11.30 sati će Mladost u nadmetanje za broncu protiv Benfice, dok je finale predviđeno za 13.30 sati, a u njem će se sastati prvakinje Turske, sastav Izmira i Crvena zvezda iz Beograda.