hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Dunavska liga / 5. lipnja 2021.

Mladost u finalu s Dunaujvarosem (nedjelja, 13.30)

Sjajan dan vaterpolistica Mladosti, ali mi bi dodali i hrvatskog ženskog vaterpola u mađarskom gradu Szentesu u subotu, pretposljednjeg dana natjecanja u Dunavskoj ligi.

Igračice Mladosti su prvo u prijepodnevnim satima, u 4. kolu svladale domaći Szentes 9:8 (3:2, 2:1, 1:3, 3:2) uz golove Miljković 5, te po jedan pogodak Skelin, Topić, Domazet i Rožić.

Kasnije poslijepodne, u polufinalu je Mladost svladala i slovački sastav Olympia iz Košica čak 12:6, te su se iako najmlađe na turniru, te debitantice (kao i splitski Jadran) plasirale u nedjeljno finale koje je na rasporedu u 13.30 sati. Suparnik je snažan Dunaujvaros, doprvakinje Europe.

Ovaj rezultat Mladosti je istinski velik uspjeh jer kada smo oba naša sastava (Mladost i Jadran) ispraćali početkom tjedna u Mađarsku, na natjecanje s odličnim mađarskim sastavima, te najboljim ekipama Srbije, Slovačke i Izraela, nismo očekivali baš mnoštvo pozitivnih rezultata, pobjeda. Ove su djevojke, iz oba kluba, upravo to uspjele. Doimlje posebno finale Žabica, sastava koji je vrlo mlad, u kojem su samo 4 seniorke, dok su ostale godište 2004. i 2005.

Splićanke iz Jadrana subotu su započele srazom upravo protiv Slovakinja, sastava iz Košica koji je bio bolji 14:11. Jadranašice će u nedjelju igrati za 5. mjesto u Dunavskoj ligi, od 10.30 sati, a suparnice će im biti prvakinje Izraela, Hapoel iz Yokneama.