hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 12. lipnja 2021.

Mladostašice su prvakinje Hrvatske!

Vaterpolistice zagrebačke Mladosti nove su ‘stare’ prvakinje Hrvatske! U svojem 11. finalu državnog prvenstva, Žabice su i 11. put prve ‘presjekle’ ciljnu vrpcu, te se iznova okitile naslovom najboljeg ženskog vaterpolskog sastava u Hrvatskoj.

Mladost je naime i u drugoj finalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske slavila nad suparnicama iz Splita. Nakon što je u Zagrebu u prvom susretu bilo 13:11, u subotnje predvečerje su mladostašice slavile i u poljudskom bazenu nad sastavom Jadrana. Igračice trenerice Mie Šimunić su de facto naslov osvojile ili potvrdile u prvih 10-ak minuta utakmice. Visoko i rano vodstvo u prvoj četvrtini (6:2), dodatno je pojačano početkom druge dionice (7:2 i 8:3). Jadran je uspio samo jednom doći na zaostatak od 3 gola (8:5 za Mladost), što je bilo najviše što su Splićanke uspjele postići. Pomalo kuriozitetno, najbolja igračica Jadrana, najbolja strijelkinja splitskog sastava, Domina Butić nije uspjela postići niti jedan pogodak, pa je i to umnogome olakšalo put Mladosti do novog naslova prvakinja Hrvatske.

Ovime su vaterpolistice Mladosti osvojile u biti dvostruku krunu, odnosno nacionalnom kupu, pridodale su i državno prvenstvo. Time su se pridružili muškim kolegama iz Mladosti koje se mogu pohvaliti istim uspjehom iz sad već minule sezone.

Uz pokal prvakinja države zagrebačkoj Mladosti, u Splitu su uručeni i pojedinačni trofeji najboljima. Najbolja strijelkinja je Domina Butić (Jadran) koja je u 12 utakmica postigla 62 gola. Najbolja vratarka je Latica Medvešek (Mladost), dok je najbolja igračica Prvenstva Hrvatske, Emmi Miljković (Mladost).

Najbolja igračica Emmi Miljković
Najbolja golmanica Latica Medvešek
Najbolja strijelkinja 62 gola Domina Butić
1.mjesto ŽAVK Mladost
2.mjesto Jadran