hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 28. svibnja 2021.

Mladostašice povele 1-0 u finalu

Zagrepčanke su jedan korak bliže naslovu prvakinja Hrvatske u ovoj sezoni. Naime, u prvoj finalnoj utakmici državnog prvenstva u Zagrebu, Mladost je u svom bazenu uz Savu pobijedila splitski Jadran s dva gola razlike, ali bitnije od gol-razlike, mladostašice su ovime povele 1-0 u finalnoj seriji, te ih sada samo još jedna pobjeda dijeli do novog trofeja.

Splićanke se ne mogu pohvaliti s osobitom realizacijom napada s igračicom više (2-13), te je sasvim sigurno i taj podatak, za što određene zasluge svakako idu i obrani domaćeg sastava, jedan od onih koji je odredio konačne pobjednice.

Jadran je dosta dobro otvorio utakmicu povevši 1:0 i 3:2, međutim već do prvog ‘odmora’ ili konca prve četvrtine je Mladost preokrenula u svoju korist, 5:3. Tijekom druge i treće četvrtine je prednost Žabica samo rasla, pa bilježimo 8:4 u drugoj odnosno 10:5 u trećoj četvrtini. Tada se činilo da je utakmica već riješena, ali… Nisu tako mislile i ‘štićenice’ trenera Brakusa.

Malo pomalo, ‘grickale’ su prednost domaćih igračica, smanjivale prednost Mladosti, da bi malo manje od pet minuta do kraja, utakmici ponovo vratili draž neizvjesnosti, smanjivši na samo 10:9 za Zagrepčanke.

Tada do izražaja dolaze one najbolje u redovima braniteljica naslova. U jednoj minuti prvo Miljković realizira peterac, a Županić 40-ak sekundi kasnije iz protunapada pogađa (12:9). To nije kraj, jer minutu kasnije s igračicom više u bazenu, Skelin ‘podiže’ razliku na plus 4 (13:9). To se sada već učinilo nedostižnim za jadranašice, tim prije što su do kraja ostale tri minute.

Druga utakmica finala na rasporedu je u Splitu, 12. lipnja budući da oba naša najbolja sastava (Mladost i Jadran) sljedeći tjedan, od srijede do nedjelje nastupaju na Dunavskoj ligi u mađarskom Szentesu.