Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Seniorke / 2. prosinca 2023.

Mladostašice osvojile svoj 11. Kup

Pobjednice Hrvatskog kupa u sezoni 2023./24. su igračice ŽAVK Mladosti iz Zagreba! U finalu u Zadru, mladostašice su svladale Jadran u utakmici u kojoj su pretežito samo Zagrepčanke bile u vodstvu. Naime, Jadran je kratko, u uvodnim minutama bio u prednosti (0:1 i 2:3), dok su većinom učenice trenera Aljoše Kunca hvatale prednost suparnica.

Mladost je u 4 navrata uspijevala povesti s dva gola prednosti (prvi put 5:3 sredinom druge četvrtine), ali bi Splićanke u sva četiri navrata uspijevale  izjednačiti. Sve do petog takvog ‘nasrtaja’ Mladosti, u zadnjoj četvrtini kada su Zagrepčanke i konačno ‘prelomile’, otišle na tri pogotka prednosti. Djelo Kiare Brnetić (ukupno 5 golova), prekrasnim šutem s desne strane, s velike udaljenosti za 13:10. I ono najbitnije, samo minutu i pol prije kraja.

Ono što je vjerojatno presudilo u finalu Kupa za vaterpolistice su – odlične obrane vratarke Medvešek (čak 11) dok je kolegica joj na suprotnoj strani, Buljac ubilježila 6 obrana. Još veća razlika je realizacija igrača više. Mladostaških 5-6 nisu usporedivi sa samo 1-6 Jadrana. Pridodamo li tomu još i jedan nerealizirani peterac Splićanki, razumljivo je konačno slavlje Mladosti.

Za Žabice je ovo već 11. trofej pobjednica Kupa u 13. uzastopnom finalu (od 2011. je Mladost stalno sudionica završne utakmice), a 14. ukupnoj finalnoj utakmici.

Kiara Brnetić – Turbo MVP Kupa

Za najbolju igračicu finala Hrvatskog kupa za seniorke, proglašena je Kiara Brnetić (Mladost). Odigrala je sjajnu utakmicu, bila u redovima svoje momčadi najbolja strijelkinja (uz Jelenu Butić poravnata i po pitanju najviše golova u finalu). Šut sjajan (5-7), iskorištena oba peterca koja je izvodila, a u konačnici upravo je ona minutu i pol prije kraja, odličnim golom s velike udaljenosti, s desne strane, odvela Mladost prvi put do tri gola razlike (13:10), praktički ‘zaključila’ pitanje pobjednice.

‘Doktorska’ prezentacija Kiare Brnetić, inače doktorice medicine, a kojoj je u Zadru trofej Turbo MVP predao Dario Trojan, predstavnik tvrtke Turbo, jednog od sponzora Hrvatskog vaterpolskog saveza.

IZJAVE

Nataša Šerkinić, trenerica ŽAVK Mladosti:

– Jadran je sastav koji se podcjenjuje nikad, držali su stalno priključak za našim vodstvima, ali naše su se cure držale dogovora. Iskazale su strast i volju, a sve ono što su pokazale na treninzima se sad i isplatilo. Ono što mi je iznimno drago, a što sam spominjala u najavi kao vrlo bitno za ostvariti, imale su ‘mirnu glavu’ cijelu utakmicu. Nije bilo nikakvih ‘propadanja’ ili ‘crnih rupa’, igrale su zajedno i do kraja. Uvježbavale smo situacije s igračicom više i manje, i to smo sada i naplatili.

Aljoša Kunac, trener Jadrana:

– Nažalost, kod 9:8 za Mladost neiskorišten jedan peterac, kasnije još jedna pogreška iz koje primimo gol. Primili smo 2-3 gola u zadnjim sekundama. To su sve detalji, ali oni su presudili. Mladost je zasluženo pobijedila, bile su bolje, svaka čast, a moje cure su se borile i nemam im po tom pitanju što zamjeriti. Jedno lijepo finale.