Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 24. May 2023.

Mladostašice obranile naslov prvaka

Zagrebačke vaterpolistice, igračice Mladosti osvojile su 13. naslov prvakinja Hrvatske. U trećoj, odlučujućoj utakmici finala protiv Jadrana, pred lijepo ispunjenim tribinama bazena uz Savu, Žabice su odigrale najbolju utakmicu u finalnoj seriji.

Izuzmemo li početno vodstvo Jadrana (0:1, Goreta iz peterca), mladostašice su cijelim tijekom susreta bile bolji sastav. Odlična vanjska linija u kojoj su se isticale Kiara Brnetić i Aurora Stipanov, ali i fizički jako dobra sprema, uz odlično odigranu obranu bile su nepremostiv bedem za igračice iz Splita. Jadran je uostalom prvi pogodak ‘iz igre’ postigao tek sredinom treće četvrtine. Prva dva su naime jadranašice dale iz peteraca.

Pozicija Klub

Zagrepčanke su suvereno vladale bazenom svake minute, dobile sve četiri četvrtine, konačno čak su i povećavale prednost. Svojevrsna ‘presuda’ o prvakinjama ‘pala’ je u trećoj četvrtini koju su mladostašice dobile 4:1. Žabice su u ovoj dionici vrlo brzo povećale prednost od 5:2 do 7:2, te nadalje samo gradile i učvršćivale sigurnu i zasluženu pobjedu. 

Ovo je ujedno 7. uzastopni naslov prvakinja Hrvatske za Mladost, što je ujedno i nacionalni rekord, ali i dokaz nadmoći ovog sastava.

Po okončanju utakmice, podijeljena su i pojedinačna priznanja.

Najbolja strijelkinja Prvenstva Hrvatske je vrlo uvjerljivo, Jelena Butić (Jadran) s 52 gola u 15 utakmica. Trofej je Jeleni Butić uručio Perica Bukić, izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Najbolja vratarka je Latica Medvešek (Mladost) kojoj je trofej predao Ivan Milaković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Trofej za najbolju igračicu Prvenstva Hrvatske pripao je Kiari Brnetić (Mladost), a pokal najboljoj je uručio Ratko Rudić, član Upravnog odbora i predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Najbolje trenutke s utakmice možete pogledati na Youtube kanalu HVS-a.