Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Seniorke / 1. prosinca 2023.

Mladostašice i jadranašice za pokal Kupa (16.30 – HTV 2)

Prva utakmica subotnjeg programa na završnom turniru Hrvatskog kupa u Zadru, rezervirana je za djevojke ili seniorsko finale između Mladosti i Jadrana.
Repriza u biti finala Prvenstva Hrvatske iz prošle sezone. Ništa odveć čudno jer u ova je dva kluba koncentracija kvalitete našeg ženskog vaterpola. Bazen u Višnjiku će zapravo u finalu djevojaka vidjeti na djelu više od 95% reprezentativki.

Zagrepčanke i Splićanke su ove sezone igrale međusobno dvaput. U Novom Sadu prije malo više od mjesec dana, na kvalifikacijskom turniru Challenger kupa. Jadran je tada pobijedio 17:12. U dobroj mjeri zahvaljujući sjajnom otvaranju splitskog sastava. Jadran je početkom druge četvrtine vodio već 7:2, sredinom iste dionice i 10:4. Mladostašice su pak uzvratile i pobijedile u Šibeniku, prije nepuna 3 tjedna, na kvalifikacijama Kupa s 8:7.– Jadran je nama poznat prije svega kao vrlo brz sastav, a ono na što mi moramo pripaziti je početak utakmice. Otvaranje nam mora biti puno koncentriranije, trebamo igrati polako, ali sigurno, nametnuti svoj ritam – govori Nataša Anđelić, trenerica Žabica i dodaje.
– Naše su boljke bile olako gubljenje lopte, kriva dodavanja i prekršaji u napadu. To moramo spriječiti i nikako ne dopustiti veliko rezultatsko odvajanje suparnica. Na turniru Challenger kupa smo imali te probleme s „upadanjem u rupu” kada bi puno zaostajale.

S druge strane, Aljoša Kunac, trener Jadrana apostrofira boljku koja se odnosi na premalen fond utakmica.
– To je velik problem, jer taman kada odigramo 2-3 utakmice, onda uslijedi dva ili tri tjedna bez utakmice. Uz to, nemamo koga za dobar, kvalitetan sparing. U tim okolnostima je ponekad teško predvidjeti zbivanja u bazenu. Makar, mislim da cure sada jesu i spremne, sve su zdrave, kompletni smo i idemo se sada pokazati u borbi za Kup.


Utakmica finala Kupa za seniorke počinje u subotu, 2. prosinca u 16.30 sati u Zadru, a svi koji ne stignu do Višnjika, mogu se osloniti na prijenos HTV na 2. programu.