hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Seniori / 23. siječnja 2021.

Mladost vrlo lagano izborila finale

Mladost – Jug Adriatic osiguranje. To je par finala Kupa koji je na rasporedu u nedjelju, 24. siječnja od 17.30 u Rijeci i uz prijenos na HTV 2.

Mladost je puno lakše i još uvjerljivije od Juga AO osigurala ulazak u završnicu. U polufinalu protiv Primorja EB, mladoj riječkoj momčadi nisu dali ni mrvice šanse za barem privid neizvjesnosti. Tek jedno poravnanje u početku (Brubnjak za 1:1), bilo je sve što su Riječani uspjeli napraviti. Mladost je s gotovo pola snage u 32 minute čiste igre, riješila pitanje pobjednika nakon polovice utakmice (4:1), a baš definitivno potvrdila početkom treće četvrtine (golovi Miloša i Bušlje za 6:1). Drugi gol su Riječani postigli tek tri minute prije kraja treće dionice i to ponovo Brubnjak koji je ostavio doista najbolji dojam u poraženom sastavu. Doduše, ovaj mladić već neko vrijeme privlači laganu pozornost na sebe.

U utakmici s puno plivanja, što je bio možda i jedini način na koji su se primorjaši pokušavali koliko-toliko oduprijeti puno jačem suparniku, Mladost je kažnjavala gotovo pa svaku pogrešku u obrani Riječana. Realizacija igrača više možda i nije bila na najvišoj razini, ali ako govorimo o pobjedniku, onda se i to može pripisati očitom nesrazmjeru u kvaliteti koji tada teško može nagnati onog boljeg na davanje maksimuma. Uostalom, Mladost je samu završnicu utakmice odigrala dobrim dijelom sa svojom drugom postavom.

Trener pobjednika, Zoran Bajić nakon utakmice je rekao:

– Pobjeda zaslužena. Od samog smo početka diktirali ritam, samim smo time zaslužili pobjedu. Ciljano smo u zadnjoj četvrtini odmarali neke naše stožerne igrače, ne bi li se još bolje pripremili i potpuno okrenuli finalu protiv Juga.

Kolega mu Igor Hinić s klupe Primorja EB je bio nešto kraći.

– Moji dečki su se trudili, dali smo sve od sebe. Čestitam Mladosti i objema momčadima u finalu želim da prikažu lijepu igru.