hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup / 4. prosinca 2020.

Mladost – Primorac u petak na Planet Sport 4 (19.00 sati)

Mladost u F skupini kvalifikacija Eurokupa

Igrači i stručno vodstvo Mladosti, iako domaćin kvalifikacijskog turnira u svojem gradu, u svojem bazenu, svejedno zagrebački turnir dočekuju u… hotelu! To je slijed posebnih okolnosti pod kojima se ove sezone odigrava praktički sav sport, pa tako i europski vaterpolski turniri. Doduše, u ovom klubu vele da im to i nije baš više toliko neobično jer su ‘atmosferu balona’ osjetili i na Siciliji prošlog mjeseca u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Ono što Mladost bez imalo skrivanja jedino zanima na ovom turniru jesu dvije pobjede, osvajanje prvog mjesta u skupini i korak na novoj, višoj stepenici natjecanja u kojem će u tom slučaju sigurno biti među glavnim konkurentima za osvajanje pobjedničkog trofeja. Posao bi Mladosti mogao biti i dodatno olakšan činjenicom da će na ovom turniru nastupati samo tri momčadi. Talijanski Trieste je zbog velikog broja zaraženih covid-19 virusom bio primoran odustati od dolaska i nastupa u Zagrebu.

O Primorcu

Prvi suparnik Žabaca bit će, uz prijenos u programu Planet Sport televizije, kotorski Primorac. Zanimljiv i stoga što je riječ o momčadi koju trenira naš Sandro Sukno. Na prvi pogled se doimaju kao najslabija karika u skupini, ali prvi pogled je ipak samo to… prvi pogled.

– Gledao sam ih u Siracusi. Oni nisu imali 6 prvotimaca, ali su igrali jako dobro. Vrlo dobro vođeni, poletni, mladi uz nekoliko iskusnijih igrača poput ljevaka Damira Crepulje pa Marka Gopčevića. Imaju odličnog centra Miroslava Perkovića, na golu vrlo iskusnog, ozbiljnog vratara Aleksandra Kralja itd. Oni su u Siracusi, toliko oslabljeni odigrali ne zaboravimo, neodlučeno s Ortigiom. Sigurno će svoju šansu tražiti protiv nas, ali još više protiv Egera. Mislim da im je on kvalitetom bliži. S pravom se mogu nadati i prolazu – misli Zoran Bajić, trener Mladosti.

Vrlo slična razmišljanja ima i Sandro Sukno, trener kotorskog Primorca koji je po dolasku u Zagreb rekao…

– Ono što mene kao trenera najviše zanima jest utakmica u subotu protiv Egera – veli trener Sukno i nastavlja.

– Nećemo se štedjeti ni protiv Mladosti, ali mislim da teško mogu stavljati neki imperativ na momke da moraju nešto protiv tako kvalitetnog suparnika. Očekujem i protiv Mladosti dobru utakmicu za nas, što će to biti rezultatski teško je predvidjeti, a onda… Sve snage ‘bacamo’ na Eger. Sigurno su i oni kvalitetni, ali mislim da im možemo parirati. Eger je klasična mađarska momčad koja gleda samo napad, tako da će nam obrana biti ključ uspjeha – ističe trener Primorca koji ipak nije došao u idealnom sastavu jer Kotoranima nedostaje prvi branič Uglješa Vukasović.

O Egeru

Nakon za mladostaše predaha u subotu, u nedjelju, u ‘western terminu’ točno u podne, Mladost će ući u borbu s mađarskim Egerom. Dobar sastav, ali ni blizu onog kakvi su bili prije koju godinu. Pa, i do ljetos još kada su ih napustili najbolji igrači (Vlachopoulos u Bresciu, A. Decker i Hosnyanszky u Honved, S. Rašović u kragujevački Radnički…). Došao nije nitko ni približno te razine.

– To je momčad o kojoj imam nešto šira saznanja. Na centru im je Nikola Murišić, crnogorski reprezentativac. Momčad je spoj iskustva i mladosti. Golman im je možda nešto lošiji, ali ovo ostalo je vrlo dobro. Imaju dvojicu mladih reprezentativaca do 20 godina, još nešto na širem popisu seniorske reprezentacije. Njeguju tipičan mađarski stil vaterpola, puno kretnji i šuteva, s njima nikada niste na ‘čistu’, ali nikada se ne možete ni opustiti – veli trener Mladosti.

Taj Eger je nedavno izgubio od vodeće momčadi Mađarskog prvenstva Szolnoka 19:12, od sastava s kojima ste vi remizirali, nakon što ste duže vremena vodili u Siracusi. Je li to znak da ste na papiru bolji od Egera?

– To bi tako trebalo biti. Iako, nema laganih utakmica i svaka je priča za sebe. Mi ćemo Eger sigurno shvatiti vrlo ozbiljno i oprezno, poštujemo ih. Sve ovisi o nama jer ako mi uđemo kvalitetno, ozbiljno, fokusirano i disciplinirano u utakmicu, mislim da je kvaliteta i dužina klupe na našoj strani.

Zaključak

Mladost je prvi favorit turnira F skupine. Ovako što bi se dalo za zaključiti i da se ne igra u Zagrebu i da je skupina kompletna, odnosno da je u njoj i Trieste. Mladost je momčad koja se u biti gradila za Ligu prvaka i kojoj je to natjecanje izmaknulo za dva gola. U specifičnim uvjetima oslabljenog sastava, ali da se ne vraćamo na Siracusu. U Zagrebu bi i kvaliteta i iskustvo i individualne karakteristike mladostaških zvijezda (Bušlje, J. Vrlić, Radu, Bukić, Marcelić, Miloš, Harkov…) morale doći do izražaja. Kako protiv Primorca, tako i protiv Egera.

Raspored skupine F u Zagrebu:

Petak, 4. XII. – 1. kolo

(19.00) Mladost – Primorac (Planet Sport TV 4)

Subota, 5. XII. – 2. kolo
(19.00) Eger – Primorac


Nedjelja, 6. XII. – 3. kolo
(12.00) Mladost – Eger (Planet Sport TV 3)