hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup, Seniori / 9. ožujka 2021.

Mladost u četvrtfinalu Eurokupa protiv Vouliagmenija na ‘hrvatski’ pogon

Zagrebačka Mladost doznala je suparnika u četvrtfinalu Eurokupa. Bit će to grčki doprvak, a trenutačno i vodeća momčad u tamošnjem prvenstvu, Vouliagmeni iz Atene. Sastav ‘obojan’ hrvatskim štihom jer je na klupi trener Hrvoje Koljanin, dok su u vodi dvojica naših igrača, centar Luka Lozina i vanjski Andrija Bašić. Obojica sa šireg popisa Barakuda. Prva će se utakmica odigrati u Zagrebu 17. ožujka, dok je uzvrat u Ateni tjedan dana kasnije, 24. ovog mjeseca.

– Od mogućih suparnika, najtežih to bi bili mađarski klubovi Szolnok i OSC, te Dinamo Moskva i možda najlakših poput Radničkog i Crvene zvezde, Vouliagmeni je srednji izbor – u prvom će komentaru trener Zagrepčana Zoran Bajić.

– Suparnik po mjeri. Dobro uigran sastav koji nije za podcijeniti. Moramo doma u prvoj utakmici biti pravi jer nas u uzvratu čeka ipak gostovanje u kojem doduše nema paklene atmosfere koju bi napravili gledatelji, ali je činjenica da igraju bolje doma nego vani – ističe trener Bajić.

Potvrda toga je pobjeda Vouliagmenija u uzvratu osmine finala nad Novim Beogradom čija je glavna zvijezda bivši mladostaš, srpski reprezentativac Miloš Ćuk. Upravo je jedan od dvojice Hrvata, Andrija Bašić s dva uzastopna gola u zadnjim minutama susreta, preokrenuo rezultat i ishodio pobjedu Vouliagmenija od 7:8 do 9:8.

– Hrvoje Koljanin radi odličan posao, on je ozbiljan trener, studiozno prilazi poslu kao i mi, makar mislim da ove utakmice neće dobiti treneri nego će igrači u vodi odlučivati.

Nazvali smo i Atenu gdje nas je ‘čekao’ Hrvoje Koljanin koji je i sam jedan dio karijere proveo pod kapicom Mladosti.

– Ovo je najbolje što nam se moglo dogoditi – bilo je prvo što je rekao trener Vouliagmenija.

– Kao što znate, mi u Grčkoj opet ne igramo nacionalnu ligu. Totalno smo izvan natjecateljskog ritma. Mi ne možemo ni igrati na svom bazenu koji je otvoren, već domaće europske utakmice igramo na Olympiacosovom zatvorenom bazenu u Pireju. Po meni je Mladost stvarno prvi favorit, a mi možemo samo izaći kao pobjednici nevezano rezultatu – poručuje iz glavnog grčkog grada Hrvoje Koljanin.

Parovi četvrtfinala Eurokupa

Mladost – Vouliagmeni Atena

Dinamo Moskva – Crvena zvezda Beograd

Radnički Kragujevac – Szolnok

OSC Budimpešta – Sabadell

Prve su utakmice na rasporedu 17. ožujka, a uzvrati 24. ožujka 2021.