hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 27. ožujka 2021.

Mladost poražena petercima od Radničkog

Osvajači naslova pobjednika Regionalne lige iz prijašnje dvije sezone, neće biti u mogućnosti braniti naslov i u nedjeljnom finalu. U polufinalu, prvoj utakmici završnog turnira Premier regionalne lige u Zagrebu, kragujevački Radnički je pobijedio boljim izvođenjem peteraca, ukupno 14:13 nakon što je po okončanju četiri četvrtine bilo 8:8. To je u posljednja tri dana već drugi poraz i ispadanje iz nekog natjecanja za Zagrepčane na isti način, petercima. Prošle srijede je u Ateni Vouliagmeni svladao Mladost i izbacio ih iz Eurokupa. Sada su pokleknuli u polufinalu Premier regionalne lige.

S druge strane, Radnički je postao prvi klub u Srbiji koji se plasirao u finale ovog natjecanja. Utakmica je imala uvjetno rečeno dva izdanja ili lica. U prve dvije četvrtine je Mladost bila nešto bolja, ali to nije znala kapitalizirati na uvjerljiviji ili veći način od 2 gola razlike. Bilo je to razdoblje kada Radničkom nije baš išao niti napad s igračem više, što je opet zasluga u najvećoj mjeri i vratara Zagrepčana Ivana Marcelića. Čuvar mreže Mladosti je obranio čak 13 udaraca, najveći dio s igračem manje, te neke vrlo teško obranjive lopte. Šteta da dobro izdanje svojeg vratara, nisu na istoj razini slijedili i suigrači mu. Ovako je nakon 3:1 za mladost u poluvremenu, već u prve dvije minute treće četvrtine sve vraćeno na početak kada su golovima Rašovića i Radulovića, gosti iz Kragujevca poravnali na 3:3, donekle se ‘vratili’ u utakmicu iz dotadašnje rezultatske defenzive. Ujedno, pronašao je Radnički i formulu uspješnije im igre s igračem više. Nakon što u prve dvije četvrtine nisu realizirali niti jednu od 5 takvih situacija, u nastavku su sljedećih pet završavali s golom.

Točno 50 sekundi prije kraja treće četvrtine, Mislav Vrlić je krivo predao loptu u napadu Mladosti, sijevnula je kontra gostiju koju je Miloš završio prekršajem za peterac, a njega je u gol pretvorio Strahinja Rašović. Bilo je to prvo vodstvo Radničkog (6:5). Početkom posljednje četvrtine, s igračem više, centar Radničkog Toholj povećava prednost svojeg sastava (7:5). Mladost je uspjela brzo odgovoriti s dva vezana pogotka Lazića i Josipa Vrlića koji je sjajno uplivao u pozicijskom, ali brzom napadu na još nepostavljenu u potpunosti obranu suparnika. Takvih napada Mladost nije imala u prevelikom broju u polufinalu.

Nakon gola Lukića za vodstvo gostiju, Luka Bukić je poravnao na 8:8, četiri minute prije kraja četvrtina.

U raspucavanju peteraca, u prvoj seriji od po 5 izvođača, Radulović je promašio gol Mladosti, ali je i J. Vrlić uzdrmao vratnicu. U izmjeničnom raspucavanju, kao drugi izvođač za Mladost, pucao je kapetan Bukić kojemu je obranio vratar Dobožanov.

IZJAVE

Zoran Bajić, trener Mladosti:

Opet izgubljeno i nesretno i nespretno Trebali smo ovo ranije riješiti. Imali smo prilika za takvo što, čak i ‘zicere’. Praktički smo ih vratili u utakmicu. Bilo je i puno tehničkih pogrešaka u našoj igri u drugom dijelu.

Marko Radulović (Radnički):

– Vrhunska utakmica s dosta pogrešaka i dobrih poteza, ali sada smo mi bili bolji. Nama je cilj bio prvo se uopće plasirati na Final Four, a plasman u finale je vrhunski doseg za nas.