Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 20. svibnja 2023.

Mladost poravnala na 1-1, odluka u srijedu

Kakva drama u Poljudu! Vaterpolistice Mladosti bile su na rubu poraza, jadranašice nadomak pobjedi u drugom susretu finala Prvenstva Hrvatske, a to bi onda značilo i kruni, ali Žabice su se vratile na čudesan način u zadnjoj četvrtini, izborile peterce i u njima slavile pobjedu 11:9. Sve to još k tomu u susretu u kojem gošće iz Zagreba nisu niti jednom vodile!

Igračice Jadrana su sjajno odigrale tri četvrtine utakmice. Uostalom, nakon polovice utakmice bilo je čak 5:1 za Jadran! Nije to nedostižna, ali jest vrlo velika prednost posebno stoga što su Zagrepčanke imale problema u napadu.

U trećoj dionici su Matea Skelin i Aurora Stipanov (iz peterca), smanjile prednost Splićanki, koja je ipak još uvijek bila poveća, 5:3. U posljednjoj minuti ove četvrtine je vrlo mlada Neli Janković (nepunih 14 godina), prekinula 10 minuta igre domaćih bez gola, te zatresla mrežu za 6:3. To je već velika prednost uoči zadnjih 8 minuta, a povrh svega Mladost je ostala zbog tri osobne pogreške bez Kiare Brnetić, važna obrambene karike, a onda…

Čudesan povratak mladostašica. U prve dvije minute, Elena Crnički je zatresla dvaput mrežu domaćih igračica za smanjenje na 6:5. Imala je Mladost još dva napada za izjednačenje, nisu uspjele, ali je manje od pet minuta do kraja Filipa Petrić, pomalo zaboravljena od obrane gošći, pogodila za vodstvo jadranašica, 7:5. Manje od tri minute do kraja je Dora Kangler iz protunapada smanjila na 7:6.

Mladostašice su imale do kraja još dva napada za izjednačenje. Prvi nisu iskoristile, udarac Skelin je obranila Ratković, da bi na ulasku u zadnju minutu, s vanjske pozicije Aurora Stipanov pogodila za izjednačenje. Do kraja je ostalo samo 56 sekundi.

Imala su oba sastava priliku za po još jedan napad, ali mreže su ostale netaknute.

U raspucavanju peteraca, vratarka Alex Ratković (Jadran) je zaustavila udarac Rie Glas, ali je zato Latica Medvešek (Mladost) obranila čak dvaput. Prvo Filipi Petrić, potom i Magdaleni Butić, a gol za 11:9 i pobjedu Mladosti djelo je Dore Kangler.

Odluka o prvakinjama Hrvatska još je malo produžena, odgođena do naredne srijede, 24. svibnja u Zagrebu. Majstorica! Konačno, zaključno finale.