hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 20. studenoga 2020.

Jug i Mladost očekivano do novih bodova

Primorje EB – Jug Adriatic osiguranje

Na Kantridi utakmica vrlo slična onoj u Crnici. Pa čak i što se kretanja rezultata tiče. U poluvremenu 7:2 za jugaše, na isteku treće dionice 10:4 za prvaka, a u konačnici 9 razlike za Jug Adriatic osiguranje.

Mladi riječki sastav nije imao iluzija ni prije početka utakmice da mogu imalo ugroziti gosta iz Dubrovnika, neovisno tomu što je ovaj u Rijeku stigao bez aktualnog reprezentativca Xavija Garcije, te jednog bivšeg člana Barakuda, Paula Obradovića. Šuterski tradicionalno raspoloženi Gospari, a koje je u tom dijelu predvodio Loren Fatović i Rus Daniil Merkulov, ‘razbijao’ je sve domaćinove obrambene pokušaje. Obje će momčadi vrlo skoro opet u bazen.

Primorje EB će sljedeće srijede ugostiti splitski Jadran u utakmici 7. kola, dok će dan ranije Jug Adriatic osiguranje u Gružu ugostiti u susretu 6. kola trenutačno vodeću momčad prvenstva, Mornar BS.

Solaris – HAVK Mladost

Nije neočekivano, ali možda jest mrvicu lakše od predmnijevanog. Tako je Mladost došla do sva tri boda u Crnici. Solarisu nije puno pomogla spoznaja da su bili kompletni. Još im je, pokazala je to utakmica, manje na ruku išla činjenica da ispred gola Mladosti nije bilo prvog čuvara mreže, kapetana Ivana Marcelića. Uostalom, vratar Jerko Jurlina svoj je posao s čak 14 obrana, od toga i peterac Jerku Penavi, odradio vrlo dobro. Mladost se jednostavno pokazala prejakom, prečvrstom, prebrzom u svakom trenutku za domaći sastav.

Centar Vrlić, povratnik Bukić, pa onda i drugi centar Radu pogocima u prvoj četvrtini su već trasirali put do trijumfa gostiju.

Dvije minute prije kraja druge četvrtine bilo je +5 za mladostaše (7:2), pogotkom Marina Dašića, još jednog od igrača kojeg nije bilo prošlog tjedna u Siracusi u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Pitanje pobjednika je dakle riješeno, a onda je tek slijedilo daljnje ‘rešetanje’ domaćinove mreže.

Bukić i dvojica ljevaka, Visković i Harkov ‘podignuli’ su vodstvo Mladosti na 10:3 uoči zadnjih osam minuta. Posljednju dionicu koju je načelno samo trebalo ‘odraditi’, ali dionicu koju su i dalje do posljednjeg trenutka vrlo ozbiljno shvaćali u gostujućem taboru.

IZJAVE – SOLARIS (6:13) MLADOST https://youtu.be/Sa2pJVNwzzo