hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Vijesti / 22. studenoga 2020.

Mladost napada, a Mornar BS brani prvo mjesto

Dvostruki je vaterpolski program na rasporedu u nedjelju (22. XI.) na poljudskom bazenu. prvo će od 17.00 sati u vodu Mornar BS i Mladost u susretu 7. kola.

Mornarevci su dosad odigrali 5 utakmica, imaju stopostotan učinak, te su na čelu prvenstvene kolone. Već jako dugo godina u Hrvatskom prvenstvu nismo imali ovakav pogled na vrh tablice, a sigurno da ga se ne sjećaju niti u samom Mornaru BS.

– Dobro, istina da smo imali i u početku lakši raspored koji je to omogućio, ali isto tako se trebalo i izboriti za sve te pobjede. Gledajući ove prve utakmice, moram čestitati momcima i na angažmanu i na karakteru – u početku će Danijel Burić, trener Mornara BS.

– Zadnju smo utakmicu (pobjeda protiv KPK 12:10), odigrali ispod svoje razine, ali ima i razloga zašto je bilo tako. ‘Uhvatila’ nas je i korona i ozljede, mjesec dana bez utakmica, pa dosta školaraca koji su svako malo u izolaciji. Dosta teško je onda tako ‘pohvatati’ sve treninge – napominje trener Splićana.

Pred Mornarom BS je sada prvi veliki ispit ove sezone. U Split dolazi Mladost.

– Malo smo se dignuli, to osjećam, ali nema nam još uvijek prvog braniča, Gorana Solje koji je slomio košćicu u stopalu. To je hendikep, ali mi smo i inače mlada momčad s prosjekom starosti ili bolje mladosti od 19 godina. Valja biti realan, Mladost je puno bolja i iskusnija momčad, ali jasno da ćemo nastojati dati sve od sebe. Standardno od nas – govori strateg Mornara BS.

Pobjeda bi Žapce ‘podignula’ na prvo mjesto. Bodovno poravnala s Mornarom BS, ali s boljom gol-razlikom, pa i manjim brojem utakmica. Mladost je nakon pobjede minulog petka u Šibeniku, ostala u Dalmaciji. Logična odluka, te u njihovom sastavu nema promjena.

– Svi koji su igrali protiv Solarisa, igrat će i sada protiv Mornara. Sve se zna, nas zanima samo pobjeda – kratko će uoči utakmice trener Zagrepčana, Zoran Bajić.

Nakon ove utakmice, u istom će se bazenu ogledati Jadran i Solaris. To je svojevrsna repriza borbe za treće mjesto u prošloj prvenstvenoj sezoni, iako su od tada obje momčadi ipak dosta izmijenjene. Neovisno promjenama, profil igre se i nije odveć promijenio, a posebno ne kod Jadrana koji i dalje djeluje vrlo uvjerljivo i kojem dajemo prednost protiv Šibenčana. Ne samo zato jer su domaćini.

Obje se utakmice igraju u Splitu gdje je već neko vrijeme onemogućen dolazak gledatelja na tribine bilo kojeg sportskog nadmetanja, ali dobra vijest za vaterpolske zaljubljenike je da su domaćini utakmica, Mornar BS odnosno Jadran osigurali prijenos na YouTube kanalu.