Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 29. ožujka 2023.

Mladost ili Mornar BS u četvrtfinale

Od četiri mjesta – tri su ispunjena. Mislimo na broj klubova koji konkuriraju za naslov prvaka države ili polufinaliste Prvenstva Hrvatske.

Jadran – Primorje EB je već jedan polufinalni par, dok Jug Adriatic osiguranje čeka svog ‘partnera’ za polufinalni ples. Dvojba je samo – Mladost ili Mornar BS?

Odlučit će to večeras na plivalištu uz Savu, mladostaši i mornarevci u uzvratu četvrtfinala. Prije nepuna dva tjedna u Splitu je bilo 14:9 za Mladost, tako da su Zagrepčani poprilični favoriti. Pet golova prednosti, plus utakmica u svojem ‘dvorištu’, onda je i laiku jasno da je Mladost u velikoj prilici ulaska u poluzavršnicu. Ovime čak nismo ni naveli sve prednosti Zagrepčana ili otegotne okolnosti za Splićane. Jedna od tih otegotnih je nemogućnost nastupanja Roka Akrapa za goste, budući da je u prvoj utakmici dobio isključenje s pravom zamjene.

Utakmica Mladost – Mornar BS počinje u srijedu, 29. ožujka u 20.30 sati, a možete ju promotriti i na YouTube kanalu HAVK Mladost.

Dvoboj na Korčuli za 9. mjesto

Ove se večeri, od 20.00 sati igra i još jedna uzvratna utakmica, izravno za plasman odnosno za 9. mjesto u sezoni 2022./23. U Korčuli će domaći KPK pokušati protiv Zadra 1952 nadoknaditi zaostatak od dva gola. U Višnjiku je naime, u prvoj utakmici, bilo 12:10 za Zadrane.

Prva je utakmica bila poprilično izjednačena, iako je činjenica i da su Korčulani vodili prve tri četvrtine s gol do dva razlike, da bi se u zadnju dionicu ušlo s egalom, 9:9. Izjednačeno je bilo i sve do četiri minute prije kraja (10:10), tako da ne treba previše iznenaditi ako slično bude i večeras, u uzvratu.