hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 1. prosinca 2020.

Mladost dvostruko jača od Primorja EB

Utakmicom Mladosti i Primorja EB, susretom 6. kola Prvenstva Hrvatske, u našoj smo ligi ‘počistili’ sve zaostatke koje je bila uvjetovala pandemija koronavirusa kada su neke utakmice morale biti odgođene.

Zagrepčani su očekivano i donekle rutinski svladali goste s Kantride, iako nije to tako izgledalo cijelim tijekom susreta. Prve dvije četvrtine Primorje EB je ‘držalo’ rezultatsku neizvjesnost ne dopuštajući domaćinu da se niti jednom ne odvoji na više od gola razlike. Četiri su puta Riječani izjednačavali, da bi se na promjenu strana otišlo s tek minimalnom prednošću zagrebačke momčadi (5:4). No, u drugom dijelu kao da je malo i ponestalo snage gostima, što smo najavljivali kao mogućnost, a uz sve i mladostaši su odlučili pokazati svoje ‘pravo lice’. U trećoj četvrtini je domaćin napravio ključnu razliku, te su prednost 5:4 pretvorili u čak 12:6 na isteku treće dionice.

Prvi igrač utakmice, najbolji strijelac bio je Lovre Miloš (Mladost) s 5 golova, a odmah do njega Luka Bukić s 3. Gol-učinak samo ove dvojice igrača bio je viši od cijele riječke momčadi. Ono što upada u oči je skromna realizacija igrača više oba sastava. Mladost je ostala na brojkama 5-13, a Primorje EB tek 1-8. Na koncu je Mladost postigla točno dvostruko više golova od primorjaša.

Ovom pobjedom Zagrepčani su se bodovno izjednačili na vrhu prvenstvene tablice s Jugom Adriatic osiguranjem, te se sada Mladost preusmjerava na euro-obveze. Podsjetimo, Zagreb je od petka do nedjelje, 4. do 6. prosinca domaćin kvalifikacija za Eurokup. Mladost će prvu utakmicu odigrati u petak, 4. XII. protiv kotorskog Primorca od 19.00 sati, a u nedjelju, 6. XII. protiv Egera u 12.00 sati. Obje utakmice bit će moguće pogledati u prijenosu na Planet Sport TV.