Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađe nade, Prvenstvo Hrvatske / 21. travnja 2024.

Mladi Žapci prvaci države

U bazenu Jelkovec, zagrebačkim finalom Mladosti i Medveščaka, završeno je Prvenstvo Hrvatske za najmlađi uzrast (mlađe nade) ili za djecu u dobi do 11 godina (2013. i mlađi). Krunu najboljeg u svoj su klub odnijeli mali Žapci odnosno sastav Mladosti.

U finalu je Mladost pobijedila gradske suparnike iz Medveščaka čak 15:8. Zanimljivo je međutim da je prve tri četvrtine utakmica bila posve poravnata, čemu svjedoči i rezultat uoči zadnje dionice – 7:7. U posljednjoj četvrtini su mladostaši postigli čak 8 golova, a primili tek jedan i tako na koncu izrazito uvjerljivo slavili. Za pobjednika je najviše golova postigao Mihael Katić – 7, ali nije daleko bio niti za Medveščak, Ivan Brečić koji je 6 puta poslao loptu u suparničku mrežu.

Pozicija Klub

Treće mjesto i brončana medalja pripala je splitskom Jadranu koji je svladao riječko Primorje EB 9:2 (Vedran Eraković 6 golova).

Za razliku od utakmica za medalju, sve ostale utakmice za konačan poredak su bile puno neizvjesnije, rezultati tješnji. Tako je Mornar na u srazu za 5. mjesto za dva gola razlike ispred KPK; Jug Adriatic osiguranje je za 1 pogodak nadjačao Solaris za 7. mjesto. Gusar iz Mlina je bio za tri gola bolji od Zagreba za 9. mjesto, dok je 11. mjesto pripalo mlađim nadama ZPK iz Zagreba koje su svladale Osijek s 2 gola prednosti.

Završni dan nadmetanja, posebno finale, bilo je sjajno posjećeno s mnoštvom vaterpolskih stručnjaka između kojih su bili i primjerice Ratko Rudić, prof. Neven Kovačević i mnogi drugi.

1.mjesto HAVK Mladost

2.mjesto Medveščak

3.mjesto Jadran