hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi juniori, Prvenstvo Hrvatske / 25. srpnja 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE (ml. juniori) – Primorjaši su najbolji

Najbolji rad s mlađim uzrastima, barem juniorskim i mlađejuniorskim, imaju na Kvarneru. Odnosno, u Primorje EB. Ovakvo se što da za zaključiti nakon i drugog već velikog trofeja koje u tjedan dana odlazi u klub s Kantride.

Prije tjedan dana su primorjaši osvojili Hrvatski kup u juniorskoj konkurenciji. Sada su pak mlađi juniori na turniru u Šibeniku osvojili naslov prvaka Hrvatske. Mladi Riječani koje s klupe vodi inače predsjednik kluba, Samir Barač nakon dramatične polufinalne subote u kojoj su, malo prije ponoći, petercima pobijedili splitski Jadran, u finalu su ostvarili veliki pothvat. Ne radi se samo o tomu da je Primorje EB pobijedilo mlađe juniore dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja, nego su ih doslovno ostavili bez šanse svladavši ih čak i iznenađujućih 14:6 ili 8 golova razlike! Podsjetimo samo, da su se ove dvije momčadi sastale u 2. kolu turnira, u skupini, te su tada mladi jugaši slavili s golom razlike. 

Podbacili su u napadačkom pogledu neki od boljih igrača dubrovačkog sastava (Vlaho Pavlić 0-8, Ivuša Burđelez 0-7), dok je s druge strane neumoljiv za suparnika, nepogrešiv bio Riječanin Kristijan Vekić s izvanrednim šutom 7-7. Jedan od najzaslužnijih za veliku pobjedu i zasluženo slavlje mladih Riječana na šibenskoj Crnici.

Brončanu je medalju osvojio Jadran pobijedivši gradske suparnike iz POŠK 1937 s dva gola razlike, 10:8.

U susretu za 5. mjesto, Mladost je pobijedila Mornar BS 9:8, dok je sedmo mjesto pripalo Opatiji koja je bila bolja od Zadra 1952 rezultatom 15:13.

1.mjesto Primorje EB

2.mjesto Jug Adriatic Osiguranje

3.mjesto Jadran

Najbolji strijelac Prvenstva Hrvatske: Lucijan Dujmić (Opatija) – 24 gola

Najbolji vratar Prvenstva Hrvatske: Ivan Mauro Čubranić (Primorje EB)

Najbolji igrač Prvenstva Hrvatske: Viktor Tončinić (Primorje EB)

Pozicija Klub