Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi juniori / 1. listopada 2023.

Mlađi juniori Juga AO osvojili Kup

Jug Adriatic osiguranje slavi novi trofej u klupskim vitrinama. Ovog puta su pokal donijeli mlađi juniori, igrači trenera Mihe Bobića koji su trijumfalno, s pet pobjeda u pet utakmica okončali nacionalni kup.
Završni turnir odigran je ovog tjedna u Zadru, a u nedjeljnom finalu su mladi jugaši svladali splitski Mornar.

Susret u svakom pogledu dostojan finala jer su se sastale jedine dvije momčadi bez poraza do završne utakmice. U izjednačenom susretu u kojem su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, mornarevci su u drugoj četvrtini poveli 4:2 i 5:3, ali su jugaši dostigli zaostatak, te je na polovici utakmice rezultat bio 5:5.

U nastavku se nastavila potpuno ravnopravna, izjednačena borba. Početkom posljednje četvrtine je Jug Adriatic osiguranje poveo s dva gola razlike (9:7), te više nisu ispuštali prednost. Točku na i postavio je Maroje Šušić, najbolji strijelac Dubrovčana koji je malo više od minutu do kraja postigao svoj četvrti pogodak na utakmici, za ukupnih, a pokazat će se i konačnih 10:8.

Zadranima bronca 
U utakmici za treće mjesto, Zadar 1952 je svladao Medveščak u također neizvjesnoj i izjednačenoj utakmici s pobjedonosnim pogotkom Karla Kulišića, minutu i pol prije završne sirene.

Posljednje dvije utakmice na ovom turniru doista su i više no zorno dokazale da su se u krug četiri najbolja sastava plasirale momčadi izjednačene snage, kvalitete. One su odgovarajuće tomu pružile i takav vaterpolo.

U utakmici za 5. mjesto, Jadran je petercima bio bolji od Mladosti, dok je 7. mjesto osvojila momčad POŠK-a 1937 koja je bila bolja od Primorja EB.


Trofej za najboljeg vratara završnog turnira Kupa pripao je Nikoli Batošu (Medveščak).


Najbolji igrač ili osvajač trofeja za MVP je Maroje Šušić (Jug Adriatic osiguranje)


Trofej za fair-play pripao je VK Zadar 1952.

Poredak:

  1. Jug Adriatic osiguranje

2. VK Mornar

3. VK zadar 1952