Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 20. ožujka 2024.

Minimalna pobjeda OVK Splita


U prvoj utakmici za 9. mjesto u Prvenstvu Hrvatske, sezona 2023./24. u Splitu je domaćin ostvario pobjedu nad Medveščakom, ali imaju razloga za čime žaliti.
Naime, Splićani su najvećim dijelom utakmice, praktički tri i pol četvrtine imali vodstvo od 3-4, a u jednom trenutku i 5 pogodaka razlike, da bi na koncu slavili ‘samo’ s pogotkom prednosti. Naime, OVK Split je vrlo brzo i rano visoko poveo. Nakon prve četvrtine je bilo 4:1, početkom druge dionice 5:1, a sredinom iste četvrtine i 6:2. Medvjedi su uspjeli smanjiti na 6:4, ali se ipak na poluvrijeme otišlo s +3 za domaćina, (7:4).
U nastavku, ista priča iz prvih 16 minuta. Momci trenera Joška Krekovića su još do minutu i pol prije kraja treće dionice imali i najveću prednost – 9:4! U posljednjoj četvrtini je OVK Split bio doista na pragu visoke pojede, vodeći 10:6 četiri i pol minute prije završne sirene.
No, u te posljednje četiri i pol minute kao da su igrali samo gosti iz Zagreba. Bojan Car, Josip Tolja i Vid Brčić su smanjili na minimalnih 10:9 i to u samo dvije minute! Posljednje dvije minute su gosti tražili izjednačenje, domaćin grčevito spašavao ostvarenu prednost. Više pogodaka nije bilo, te s rezultatom 10:9 za OVK Split ostaje potpuno otvoren uzvrat ovih dviju momčadi, za tjedan dana u zagrebačkom bazenu Svetice.