Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi kadeti, Prvenstvo Hrvatske / 13. srpnja 2023.

Medveščaku naslov prvaka

Mali Medvjedi imaju definitivno najbolje mlađe kadete u državi. Nakon što su prošle godine osvojili naslov prvaka Hrvatske, ali i nacionalni kup, Medveščak je obranio primat i ove godine.

Igrači trenera Franka Antunovića pobijedili su u finalu Prvenstva Hrvatske za ovu godinu momčad Cavtata, 11:8. Cavtaćani su bolje otvorili finale povevši 2:0 i dobivši prvu četvrtinu 3:1. Štoviše, mladići s juga naše domovine su i tijekom druge četvrtine još uvijek imali minimalno vodstvo (4:3 i 5:4), a Zagrepčani su uspjeli do poluvremena izjednačiti na 5:5.

Izjednačen je rezultat manje-više bio okosnica igre i u trećoj četvrtini, u kojoj je Medveščak prvi put poveo nešto malo osjetnije, (9:7 za Medvjede), dvije minute prije kraja treće četvrtine. Ipak, u posljednjih sedam minuta se ušlo u još uvijek ‘otvoreni’ susret. Medvjedi su naime vodili sa samo golom prednosti, (9:8).

Završnica je ipak pripala samo Medveščaku. Zaključana svoja vrata, a dvaput ‘otključana’ suparnička – strijelci su bili Patrik Teskera i u zadnjim sekundama David Radoš za zaključno veselje mladih medveščakovaca. Prvi strijelac finala bio je Deni Sappe koji je postigao 4 gola

Pozicija Klub

Broncu je osvojila momčad splitskog Jadrana koja je bila bolja od Solarisa 9:7. Splićani su najveći dio posla obavili kada su poveli čak 5:0 u početku druge četvrtine. U poluvremenu je bilo 6:2, a početkom treće dionice i 7:2 za Jadran.
U utakmici za 5. mjesto, KPK je svladao Mladost 7:4, dok je 7. mjesto pripalo momčadi Zadra 1952 koja je svladala Zagreb, 10:9.  

Trofej za najboljeg vratara Prvenstva Hrvatske pripao je Luki Veziliću (Cavtat); najbolji igrač je Deni Sappe (Medveščak), dok je trofej za fair-play pripao sastavu Zadra 1952.

1.mjesto Medveščak
2.mjesto Cavtat
3.mjesto Jadran

Najbolji igrač Denni Sappe Medveščak
Luko Vezilić najbolji golman Cavtat