hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 28. travnja 2021.

Medvjedi zaslužili remi u zadnje 2,5 minute

Ivan Rukavina, trener Medveščaka uoči utakmice s mornarevcima, prvog susreta u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta je najavljivao kratko i jednostavno:

– “Idemo igrati vaterpolo”.

Drugim riječima, strateg Medvjeda je napominjao kako su svjesni da je gost iz Splita realno vjerojatno i jači, te da njegova momčad u ovoj utakmici nema što za izgubiti. Doista, nisu izgubili! Nisu ni pobijedili, ali jesu na dobitku već sad, ma kako završio uzvrat na Poljudu.

Medveščak je naime lagano iznenadio odigravši neodlučeno (13:13), a opet možda to i nije više toliko iznenađenje, koliko refleksija očite činjenice da su se Medvjedi značajno podignuli u igri, ponešto i ojačali u drugom dijelu sezone.

Cijelim je tijekom, susret bio naglašeno izjednačen s naizmjeničnim, ali tek minimalnim vodstvom jedne ili druge momčadi. Tek je pred kraj treće četvrtine Mornar BS uspio do dva gola prednosti (10:8), ali niti to nije trajalo dulje od 20-ak sekundi. Baš kao ni početkom zadnje dionice kada je Mornar BS poveo 11:9, da bi Medveščak izjednačio manje od 6 minuta prije kraja. Ipak, kada je Roko Akrap četiri i pol minute prije kraja utakmice pogotkom završio akciju s igračem više za novih +2 za goste (13:11), činilo se da je to ono zaključno odvajanje. Posebno stoga što su Splićani ‘držali’ taj rezultat još daljnje pune dvije minute. Tada slijedi povratak Medvjeda…

Nikola Miljak je prvo dvije i pol minute prije kraja s igračem više smanjio vodstvo mornarevaca (13:12), da bi samo minutu i 13 sekundi prije kraja Jerko Anzulović iz pozicijskog napada izjednačio na pokazat će se konačnih 13:13. Imao je domaćin čak i još jedan napad (šut Poropata).

Upravo su posljednja dva strijelca za domaćina, bili i među najboljima u sastavu Medveščaka (Miljak 4 i Anzulović 3 gola), ali svakako valja izdvojiti i vratara Marka Sladea (12 obrana, od kojih i 1 peterac). S druge strane, Marin Vrdoljak je bio najbolji strijelac kod gostiju (4 gola). Valja pripomenuti da je Mornar BS od 4 peterca iskoristio ‘samo’ 2 (po jedan nisu uspjeli realizirati braća, Roko i Duje Akrap). Polovičan učinak kaznenih udaraca imao je i Medveščak (1-2).

Sve u svemu, vrlo zanimljiva utakmica na Sveticama koja budi nadu i u zanimljiv nastavak na Poljudu.