Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Seniori / 21. listopada 2023.

Medveščak slavio petercima

Ove je subote odigrana samo jedna utakmica u muškim seniorskim nadmetanjima, ali ta jedna je obilovala izjednačenošću. U tolikoj mjeri da se pobjednika moralo potražiti tek boljim izvođenjem peteraca.
U Splitu je Medveščak u susretu A1 lige, skupina A ili Zapad, pobijedio domaći OVK POŠK.

Cijelim tijekom susreta zagrebačka je momčad bila ta koja je vodila. U jednom trenutku je bilo i tri pogotka razlike (7:4) za goste, sredinom treće četvrtine, ali uglavnom gol do dva pogotka prednosti. Tako je i početkom zadnje četvrtine zagrebački sastav ponovo poveo +2 (9:7), da bi tri minute prije kraja, Eugen Tonković smanjio za Splićane na 9:8.
S druge je strane Bojan Car doveo Medveščak u prednost 10:8 i ona je bila aktualna do minutu i pol prije kraja utakmice.
Tada odgovornost na sebe preuzima Eugen Tonković i s nova dva gola izjednačava na 10:10. Izjednačujući gol, Tonkovićev peti u ovom susretu, postignut je 39 sekundi prije kraja, te je utakmicu ‘odveo’ u izvođenje peteraca.

Prvi izvođač peterca za OVK Split bio je i opet Tonković, ali njihov je junak sada promašio. Bio je to jedini nerealizirani peterac na utakmici, te je na koncu Medveščak poljudski bazen napustio s 2 boda. Domaćinu je pripao 1.