Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 19. studenoga 2023.

Medveščak se upleo u borbu za 2. mjesto

Perfektno odigranom zadnjom četvrtinom koju su dobili čak 6:1, zagrebački Medveščak je slavio u Višnjiku protiv domaćeg Zadra 1952 u utakmici 9. kola A1 lige, skupina Zapad.

Nije toliko iznenađenje pobjeda Medveščaka jer smo ovu utakmicu najavljivali kao vrlo otvorenu, neizvjesnu s podjednakim mogućnostima za slavlje jedne i druge momčadi. Iznenađenje je vrlo visoka pobjeda Medvjeda, iako je prve tri četvrtine utakmica bila potpuno u skladu s najavom.

Sasvim u egalu, izjednačena nakon prve i druge četvrtine, da bi nakon treće Zadrani još minimalno vodili (8:7). U zadnjoj četvrtini… neka druga utakmica, kao da su neke druge momčadi bile u bazenu.

Gosti iz Zagreba su napravili čudesnu seriju 6-0! Od 8:7 za Zadrane do 8:13 u korist Medvjeda. Domaćin je do kraja tek malo ublažio poraz za konačnih 9:13.

Ovom pobjedom, Medveščak je sada pretekao Zadar 1952 na 3. mjestu u poretku A1 lige, skupina A ili Zapad. Štoviše, imaju mogućnost čak završiti i kao drugi pod preduvjetom da u zadnjem kolu dakako i sami pobijede, u Zagrebu protiv OVK Splita, ali i da Zadar 1952 svlada KPK u Korčuli.