Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 15. travnja 2023.

Pobjede Solarisa i Medveščaka

Kasno ‘buđenje’ mornarevaca

Šibenski Solaris je slavio u prvoj utakmici za 5. mjesto protiv gostiju iz Splita, Mornara BS.

Sunčani su mogli ostvariti možda čak i uvjerljiviju pobjedu budući da su dobili prve tri četvrtine, te su uoči zadnjih 8 minuta imali pet pogodaka prednosti, 11:6.

Solaris je imao otvaranje ‘iz snova’ – 4:0. Prvi su pogodak gosti postigli tek sekundu prije kraja prve četvrtine (Roko Akrap). Minutu prije poluvremena, Solaris je povećao prednost na 5 razlike, (7:2). Odlično je djelovala domaćinova obrana, posebno s igračem manje, a ponajbolji strijelac gostiju, Duje Akrap nije imao svoj napadački dan, šut 1-8. Prve tri četvrtine voda je išla na šibenske mlinice u svakom segmentu, da bi se u zadnjoj dionici razbudili mornarevci i iskazali svoje pravo lice.

Ovu su četvrtinu igrači trenera Borisa Pavlovića dobili glatkih 3:0, te na koncu učinili poraz rezultatski puno podnošljivijim, (11:9 za Solaris). Međutim, bila pobjeda s 2 ili 12 golova razlike, to je u svakom slučaju 1-0 za Solaris.

Podsjetimo, za 5. mjesto se igra do dvije pobjede, dakle moguća je i treća utakmica. Sljedeća, druga utakmica na rasporedu je u Splitu, u subotu, 22. travnja.

Medvjedi sve riješili?

Nadmetanje za 7. mjesto dobilo je izgleda ukupnog pobjednika već nakon prve utakmice. Činjenica je da se mora još odigrati uzvrat (za 7. mjesto se igraju samo 2 utakmice), ali razlika iskazana u prvoj utakmici je tolika da je gotovo pa sve već odlučeno. Medveščak je u Splitu pobijedio POŠK s čak 11 golova razlike, (18:7).

Toni Bušić i Nikola Miljak bili su u gostujućem sastavu najbolji strijelci, svaki ukupno po 5 pogodaka. Već bi samo i golovi ove dvojice bili dostatni za visoku pobjedu. Ono što valja dodatno izdvojiti je izrazito visoka realizacija igrača više gostujućeg sastava, 7-8 ili 88%.

Ove dvije momčadi će uzvrat odigrati za tjedan dana, u subotu, 22. travnja u Zagrebu.