Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi juniori, Prvenstvo Hrvatske / 26. studenoga 2023.

Medveščak jedini bez poraza

Proteklog vikenda odigrano je novo ‘dvokolo’ ili 3. i 4. kolo Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore. Na samom vrhu nema promjena od početka i prve utakmice. Medvjedi imaju daleko najbolji pogled jer su jedina momčad koja nakon 4 utakmice ima isto toliko pobjeda. Doduše, nemaju i maksimalan broj bodova, stoga jer su jednu pobjedu ostvarili petercima. No, to nikako ne omalovažava njihov dosadašnji uspjeh.

U stopu ih prate Jadran i Mladost, dva kluba s omjerom 3-1, s tim da je jedini dosadašnji poraz jadranaša ipak bio petercima (baš od Medveščaka).

Ispada zapravo da su 3. i 4. kolo obilježili ogledi oba ZG kluba sa splitskim Jadranom i to u Poljudu, te dubrovačkim Jug Adriatic osiguranjem u Gružu.

U subotu su Medvjedi bili bolji od jadranaša petercima (12:11), da bi u nedjelju Jadran svladao u svojem bazenu Mladost (11:5). Ova je pobjeda čak bila i donekle iznenađujuće visoka, kada se uzmu u obzir prijašnje utakmice mladostaša, ali bit će da je Žapce malo koštao i umor.

Naime, Mladost je večer ranije još igrala u Dubrovniku, te odnijela uvjerljivu pobjedu protiv Jug Adriatic osiguranja, (14:7). Velika pobjeda s ponešto energetske potrošnje, pa novo putovanje i opet jaki suparnik… Možda malo previše u ovom trenutku za mladostaše.

Medveščak je pak u nedjelju gostovao u Gružu, te još uvjerljivije slavio kontra jugaša, (12:2). Mladi Gospari su bili baš silno nadigrani u Dubrovniku jer su primjerice prvi pogodak postigli tek u zadnjoj četvrtini, i to iz peterca, samo 3 minute prije kraja!

Bilo kako bilo, upravo Medveščak, Jadran i Mladost drže vrh poretka, a dijele ih ukupno tek 2 boda.

Blizu je i još jedan splitski klub, Mornar trenutačno na četvrtom mjestu sa 6 bodova koliko ima i Zadar 1952.