Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
1B liga / 6. May 2023.

Makarani i službeno prvaci

Natjecanje u Prvoj B ligi za sezonu 2022./23. još nije u cijelosti završeno, budući da se u nedjelju igraju još dva susreta, a uostalom i cijelo još jedno, 14. kolo za tjedan dana. No, u Makarskoj su igrači Galeb MR, opet dosta logično logično slavili.

Igrajući pred svojim navijačima, pobijedivši još k tomu splitski POŠK 1937 koji je prošle godine osvojio Prvu B ligu, Makarani su se poželjeli s razlogom doduše poveseliti pred svojim navijačima. Galeb MR je pobijedio 8:6. Većinu posla su Makarani obavili u prve dvije četvrtine kada su poveli 7:4. Ovom su pobjedom dodatno uvećali bodovno odstojanje u odnosu na Opatiju LRH na 10 bodova više, a u odnosu na dubrovački Bellevue na 12 bodova.

Koliko će točno biti nakon 13. kola, znat ćemo u nedjelju poslijepodne kada će se u Gružu u nadmetanju poretka od 1. do 5. mjesta sučeliti upravo Opatija LRH i Bellevue. Susret za drugo mjesto.

U poretku od 6. do 10. mjesta također je odigrana jedna utakmica, a još jedna je na rasporedu u nedjelju. Siscia je svladala Zagreb 13:11, te se time bodovno izjednačila za zagrebašima. Toni Šimić je za pobjednika postigao 4 gola, dok su za Zagreb po 3 gola postigli Nino Balentović i Ante Lovrić.

Preostao je iz ove skupine još i dubrovački dvoboj Gusara iz Mlina, prvoplasiranog u ‘donjem domu’ i Crikvenice koja je na začelju.

Hrosik kao najboljim danima

Dvjema nedjeljnim utakmica kompletirano je 13. kolo Prve B lige. U poretku od 1. do 5. mjesta, u Gružu se odvijao neizvjestan dvoboj između dubrovačkog Bellevuea i Opatije LRH. Utakmica s ukupno 27 pogodaka odlučena je iskusnog Slovaka Josefa Hrosika samo 2-3 sekunde prije kraja. Odličan šut s 8 metara za pobjedu Bellevuea kojom su Dubrovčani pretekli Opatijce na tablici, te su sada drugoplasirana momčad.

U poretku od 6. do 10. mjesta, preostalu su utakmicu 13. kola odigrali Gusar i Crikvenica, a momčad iz Mlina nije imala milosti za goste. Rezultat 27:7 to dokazuje. Najviše je golova postigao Jure Jarak – 5.

Fotograf: Ivo Ravlić