Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
1B liga, Seniori / 11. May 2023.

Makarani i službeno prvaci

Vaterpolski klub Galeb Makarska rivijera i službeno je pobjednik Prve B lige za 2023. godinu. Naime, Makarani su u srijedu kasno navečer u Rijeci odigrali svoju utakmicu posljednjeg, 14. kola poretka od 1. do 5. mjesta. Galeb MR je naime gostovao kod Jadrana iz Kostrene, te ubilježio i novu, ukupno 13. pobjedu. Makarani su osvojili time 37 bodova odnosno 12 više od Bellevuea i 13. više od Opatije LRH, no Opatijci još imaju za odigrati jednu utakmicu.

Galeb MR je pobijedio Jadran iz Kostrene 14:13 uz 4 gola Mihovila Marinovića, najboljeg strijelca utakmice.
Kostrenjani su inače čak i vodili nešto veći dio utakmice. U posljednju se četvrtinu ušlo s prednošću Jadrana od dva gola (11:9), da bi s pet uzastopnih pogodaka u zadnjoj četvrtini gosti iz Makarske u cijelosti preokrenuli rezultat do 14:11 u svoju korist i postigli još jednu pobjedu. U posljednjih 30-ak sekundi Kostrenjani su s dva gola uspjeli samo ublažiti poraz.

Preostale utakmice 14. kola na rasporedu su nadolazeće subote, 13. svibnja.

Galeb Makarska rivijera je u ovogodišnjem izdanju Prve B lige jedina momčad koja nije osjetila gorčinu poraza. U ukupno 13 utakmica ostvarili su 12 pobjeda i tek jedan remi (u 12. kolu kod Bellevuea u Dubrovniku, 11:11) uz gol-razliku 198:121. 

Hrvatski vaterpolski savez čestita VK Galeb MR na uvjerljivom trijumfu u Prvoj B ligi.