hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Dunavska liga / 4. lipnja 2021.

Mađarski bedem u 2. kolu Dunavske lige

Mađarski bedem u 2. kolu Dunavske lige

Oba hrvatska sastava u Dunavskoj ligi u Szentesu, Mladost i Jadran u 2. su kolu poražena, iako sa spoznajom tko su bile suparnice, nije ništa osobito neočekivano. Naime, i Zagrepčanke i Splićanke su igrale protiv mađarskih sastava iz samog njihovog vrha. Kada se tomu zna da je Mađarska i u ženskom vaterpolu, baš kao i u muškom dio planetarne elite, onda je sve tim razumljivije.

No, kako smo i najavili još uoči početka natjecanja u Dunavskoj ligi, za jadranašice i mladostašice ova je liga prvenstveno savršena prilika za odmjeravanje snaga sa sastavima bilo njima ravnima ili i boljima. To znači veći fond kvalitetnih, jakih utakmica, te može imati samo pozitivan ukupan učinak na igračice trenera Alena Brakusa odnosno Mie Šimunić.

U A skupini je Mladost igrala protiv Egera, a Mađarice su pobijedile 12:8 (5:1, 3:2, 2:4, 2:1). U biti je ovdje utakmica rezultatski odlučena u prvoj četvrtini jer u ostale tri su naše djevojke bile ravnopravne. Golove za Žabice su postigle – Emmi Miljković 3, Iva Rožić 3 i Mia Topić 2.

U B skupini, u 2. kolu je Jadran imao još jače suparnice. Dunaujvaros su aktualne doprvakinje Europe, pa od tuda ni ne čudi pobjeda Mađarica 15:5 (5:0, 4:1, 4:1, 2:3). Također, vrlo slična situacija kao i u utakmici mladostašica. Početak utakmice je diktirao ritam cijelog susreta, odnosno odredio konačan ishod. Strijelkinje za Jadran s bile – Jelena Butić 2, Dora Vujević 1, Bruna Barišić 1 i Ana Goreta 1.

U drugom dijelu dana su na rasporedu utakmice 3. kola Dunavske lige. Jadran će u bazen ponovo u 15.30 protiv Palilule iz Beograda, a Mladost predvečer, od 18.30 protiv izraelskih prvakinja, Hapoela iz Yokneama.