hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 10. svibnja 2022.

Lošinj se priprema za 2. Plejade

Mali Lošinj i Vaterpolski klub Lošinj nakon premijernog izdanja prošle godine, već se priprema za 2. Plejade. Riječ je o ženskom međunarodnom vaterpolskom turniru koji dodatnu posebnost ima i u činjenici da za nastup na turniru nisu potrebne kotizacije, a ne postoje ni dobna ograničenja za nastup na turniru. To ovom nadmetanju daje kako dodatnu draž, atraktivnost, tako i poželjnost za nastupom.

Turnir će se održati od 9. do 11. rujna 2022., što nam se sada, iz prizme svibnja čini jako daleko, no svjesni brzine protoka vremena uopće nema dvojbe da ćemo za čas pisati o rezultatima 1. kola. Turnir će se igrati u uvali Čikat, u tamošnjem vodenom ili Aquaparku u bazenu (35×25 metara) s morskom vodom, a organizator turnira VK Lošinj najavljuje i da će osigurati tzv. stream-prijenos. Inače, Vaterpolski klub Lošinj posjeduje dva vaterpolska igrališta (25×17 i 33×25 metara) u samoj uvali Čikat, a uz glavno se igralište nalaze i reflektori što će omogućiti i odigravanje noćnih utakmica kao dodatnu atraktivnost.

Što se tiče mogućnosti smještaja ekipa, organizator predlaže mobilne kućice u uvali Čikat, a više je moguće doznati i na internetskoj poveznici –  https://www.camp-cikat.com/hr/mapa-parcela.aspx

Na turniru može sudjelovati najviše 8 ekipa iz različitih država. Podsjetimo, prošle je godine prvo mjesto i pobjednički pokal osvojio mađarski Dunaujvaros koji je u finalu bio bolji od POŠK-a 1937, a najbolja strijelkinja je bila hrvatska reprezentativka Iva Rožić koja je nastupala upravo za POŠK 1937. Lani su u uvalu Čikat uz hrvatske ekipe Galeb MR iz Makarske i spomenuti POŠK 1937, nastupali još i sastavi iz Mađarske, Italije, Ukrajine i Slovačke, te su svi uistinu puni dojmova po okončanju turnira napustili otok Lošinj.

Ljetno druženje na moru uz vaterpolo, teško da može postojati nešto bolje u našem sportu. Turnir nosi ime po antičkoj priči o sedam sestara čija je majka Plejone, te koje su po njoj onda i nazvane Plejade, a njih je pak Zeus pretvorio u zvijezde. Neka onda vaterpolske zvijezde zasjaju i ovog rujna u lošinjskoj uvali Čikat.

Za dodatne informacije i prijave obratite se na adresu – VK Lošinj/Domenico Jureša; mobitel, Viber, WhatsUp – 095 901 92 72. Adresa elektronske pošte: vklosinj@gmail.com. Na raspolaganju vam je i službena mrežna stranica kluba: www.vklosinj.com