Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Vijesti / 11. lipnja 2020.

Lončar: Osjećam se zadovoljavajuće i veselim subotnjoj utakmici

BARAKUDE – Nakon 1. dana priprema u Dubrovniku

 

Lončar: Osjećam se zadovoljavajuće i veselim subotnjoj utakmici

 

Iza Barakuda je prvi radni dan dubrovačkih priprema. Izbornik Ivica Tucak i njegov stručni stožer, te ukupno 18 igrača okupili su se u Gradu u utorak kasno navečer, a od srijede su u punom trening ritmu koji će potrajati sve do nedjelje, 14. lipnja. Igrači koji nisu iz Dubrovnika spavaju u hotelu One Suite u Mlinima, dok ‘domaće’ Barakude, dakle igrači Juga AO logično spavaju doma. Jednostavnije i ekonomičnije.

– Jasno, ali podrazumijeva se da samo idemo doma odspavati jer od jutra pa preko ručka do večere smo cijelo vrijeme zajedno – pojašnjava jedan od ‘domaćih’, centar Juga AO i hrvatske reprezentacije, Luka Lončar koji nam je objavio i ritam treninga.

– Dva su treninga dnevno. Prijepodnevni je od 9.30 do 12 sati, te poslijepodnevni od 17.45 do 20.00 sati. Dakako, ponekad su tu onda prije treninga ili nakon večere i neki sastanci. Bilo s tajnikom Saveza, Renatom Živkovićem, bilo s izbornikom Tuckom. Iza 21.00 sat smo slobodni.

Za sutra, odnosno petak, 12. lipnja je planirana i zatvorena večernja utakmica reprezentacije i Juga AO.

– Navodno će biti trening-utakmica. Sad ne znam detalje hoćemo li mi jugaši igrati svi tu utakmicu za Jug ili dio nas za reprezentaciju, ali u svakom slučaju dobro će nam doći i jednima i drugima da se igra. Što više utakmica. Bitno je da se vježbaju akcije.

Kakva je atmosfera u momčadi? Ipak se niste vidjeli tri mjeseca, neuobičajeno je razdoblje iza vas.

– Atmosfera je među nama naravno ista, ali je čudno samo to što se ne pripremamo za ništa. Nemamo nikakvo natjecanje koje je neposredno pred nama. U redu, osim te utakmice protiv Crne Gore, ali uvijek smo se dosad pripremali za baš nešto konkretno i veliko. U tom je kontekstu čudnije. Opet, nije ni to loše, vidjeti kako funkcioniramo nakon ovako dugačke pauze – napominje Lončar.

Osjećaj vjerojatno jest čudan, ali ništa drukčiji nije ni u taborima Mađarske, Italije, Grčke, Crne Gore, Srbije… Sve su to reprezentacije koje su se također pripremale ili još uvijek treniraju u potpuno istim uvjetima. Niti njih ne čekaju nikakvi izazovi. Opet, trenirati se, uvježbavati mora, jer čekati prvo sljedeće natjecanje pa se onda krenuti spremati 3-4 tjedna prije… ne bi baš bilo jamstvo uspjeha.

– Nisam na to ni mislio, već sam samo govorio kako je drukčije zato jer nas ne čeka neko skorašnje natjecanje. Što se naše igre tiče, uvijek je dobro ponavljati, popravljati neke stvari, vidjeti što možemo bolje, što nam nedostaje. S te strane nije ni najmanje loše okupiti se s vremena na vrijeme i vidjeti kakvi smo kao ekipa.

Svi vaterpolisti u Hrvatskoj, pa tako i reprezentativci, imaju danas iza sebe oko 5-6 tjedana treninga. Pa, kako se konkretno Lončar osjeća? U kakvoj je formi?

– Mogu reći dosta dobro budući da je bila ta dugačka pauza. Malo mi je teže igrati jer smo imali baš puno pauze u kontakt-igri. Tu je malo teže, ali doći će i to na svoje dok ne krenu natjecanja u našem prvenstvu. Zasad, sasvim zadovoljavajuće. I jasno, veselimo se utakmici u subotu jer ipak je to ono što nas najviše veseli, zbog čega treniramo, čime se bavimo – nakon prvog će dana priprema Barakuda u Dubrovniku, Luka Lončar.

Nikada nije uzgred podsjetiti, u subotu, 13. lipnja od 19.00 sati slijedi prijateljska utakmica Hrvatska – Crna Gora. Bit će omogućen i ulazak gledateljima, no utakmicu će prenositi i Planet Sport TV.