Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 29. September 2022.

LIGA PRVAKA – Visoka pobjeda mladostaša

Trećeplasirana momčad prošlosezonskog izdanja Prvenstva Hrvatske, zagrebačka Mladost uspješno je započela novu sezonu, još k tomu u europskom natjecanju. U prvoj utakmici prvog kruga kvalifikacijskog turnira Lige prvaka, skupine u Herceg Novom, Zagrepčani su bez puno problema svladali doprvaka Turske, momčad ENKA iz Istanbula s 10 golova razlike, 16:6.

Vrlo je brzo praktički pobjednik odlučen odnosno jako je brzo bilo jasno u kojem će se smjeru dalje odvijati ova utakmica. Naime, Mladost je povela u prvoj četvrtini već 4:0. U prve dvije četvrtine u kojima su Žapci vodili 8:3, ENKA je dva od svoja tri pogotka postigla tek iz peteraca. To poprilično govori o napadačkoj moći turskog sastava.

S druge strane, Mladost iako tek na putu stjecanja uigranosti, već je i sada za tursku momčad prejaka.

Petak, 30. rujna ili drugi dan kvalifikacijskog turnira u Herceg Novom donosi dva kola.

U prijepodnevnom će se terminu (2. kolo) sastati litavski Žaibas – Mladost (10.00) dok u podne slijedi utakmica između slovačkih Novaka i turske ENKA-e.

Istog dana slijedi i 3. kolo, a u njem su parovi: Mladost – Novaky (17.00) i Jadran (HN) – ENKA (19.00).   

Sve utakmice kvalifikacija Lige prvaka, pa tako i susrete hrvatskog predstavnika, Mladosti, možete gledati u stream-prijenosu na web stranici LEN (www.len.eu).