hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 10. svibnja 2022.

LIGA PRVAKA – Velik bod pomlađenih jugaša

Bod koji nije jugašima donio finale, plasman na završni turnir (to je osigurano ranije). Bod koji nije donio trofej, ali ovaj bod Jug Adriatic osiguranja na sjeveru Njemačke, protiv tamošnjeg prvaka u 14. ili posljednjem kolu elitnog europskog natjecanja, ima specifičnu težinu. Puno veću od tek jednog boda. U konačnici, ova utakmica, kao i cijelo kolo i nije od osobite važnosti (ruku na srce) budući da je poredak najboljih u B skupini Lige prvaka bio znan od ranije.

Ovaj bod, ovih 14:14 jugaške djece ima težinu baš u činjenici da su je ostvarili ‘klinci’. To su ostvarila, zamalo pa djeca, polovica momčadi su još juniori kojima je ovo bio debi na euro-sceni, Ligi prvaka. Poznato je već da su uslijed zdravstvenih tegoba, u Dubrovniku ostali – kapetan Fatović, centar Kakaris, vratari Popadić i A. Vukojević, zatim Joković, reprezentativac Benić, mladi Tomasović. Čak 7 igrača, cijela postava. Ne samo oni, nije bilo niti trenera Kobešćaka kojeg je na klupi zamijenio sportski direktor Ognjen Kržić. Pa opet, čak niti to nije sve jer je u Njemačkoj, Jug Adriatic osiguranje imao na raspolaganju samo 12 igrača! Očito, i to je dosta protiv prvaka Njemačke. Naravno, dosta ako se igra sa srcem, odvažno, hrabro, sa silnim htijenjem i puno zalaganja. Bravo Gospari!

Mi smo sami jako iznenađeni. Ovo je za mnoge od naših igrača prvo uopće iskustvo igranja u Ligi prvaka, te sam silno iznenađen kako su oni reagirali, kako su odigrali ovaj susret. Sama utakmica je bila dosta prevrtljiva, obje su strane imale priliku otići možda na 3-4 ili više golova prednosti. Za naše dečke imam samo riječi hvale

– izjavio je u kamere LEN TV, Ognjen Kržić. Sportski direktor jugaša, ali u ovoj situaciji i trener Dubrovčana.

Prvih 13-14 minuta, Jug Adriatic osiguranje je bio taj koji je vodio, a Nijemci stizali. U zadnje dvije minute druge dionice, Hannover je s tri brzinska gola (Darko Brguljan jednom i dvaput kapetan Aleksandar Radović) preokrenuo u 10:8. Prvo vodstvo domaćina. Početkom treće četvrtine je Papanastasiou dvaput pogodio za poravnanje, 10:10. Malo kasnije, Waspo 98 Hannover se opasnije odvaja na plus 3 odnosno 13:10. Istu razliku imali su domaćini i četiri minute prije kraja utakmice, 14:11. Samo što je Jugova mladost u Njemačku došla nikako ne izgubiti. To nije bila opcija. Prvo je Filip Kržić smanjio (14:12), a onda je mladi, vrlo nadareni Marko Žuvela dvaput pogodio odnosno poravnao na konačnih 14:14.

Ostali rezultati 14. kola, B skupine:
Pro Recco – Marseille 11:8
Spandau 04 – C. zvezda 11:12
Steaua – OSC 9:15 (Mudražija 1 za Steauu).
Konačan poredak: Pro Recco 39, Marseille 33, Jug Aadriatic osiguranje 31, Waspo 98 Hannover 21, OSC 19, Spandau 04 10, C. zvezda 7, Steaua 4.
Na završni su se turnir Lige prvaka iz ove skupine plasirali – Pro Recco, Marseille, Jug Adriatic osiguranje i Waspo 98 Hannover.