hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka, Seniori, Vijesti / 20. studenoga 2019.

LIGA PRVAKA: Teška, ali vrijedna pobjeda Žabaca

 

LIGA PRVAKA, SKUPINA B – 5. kolo

 

 

 

Teška, ali vrijedna pobjeda Žabaca

 

 

 

Postoji nešto što se u sportskom žargonu naziva “pobjedom na mišiće”. Onda kada ne ide baš lako i tečno, kada se silno trošite, puno trudite, te kada do cilja na koncu dospijevate, ali ne lako i jednostavno.

 

Takva je bila pobjeda mladostaša u 5. kolu B skupine Lige prvaka. Na ‘mišiće’, nimalo lagano i jednostavno, ali načelno takve su pobjede nerijetko i najslađe. Ono najbitnije, tri boda ostvarena na lepršav način ili uz manje probleme, uvijek su na koncu baš to – 3 boda. Mladost je ostvarila značajnu pobjedu nad njemačkim sastavom, treću ove sezone u Ligi prvaka, te novu u nastavku borbe za odlazak i na završni turnir ovog nadmetanja. Waspo 98 Hannover je prijetio, u prvoj četvrtini jednom i vodio (1:2), a nakon treće dionice imao za njih sjajan rezultat (10:10). No, gosti će i nakon Zagreba na radost hrvatskih zaljubljenika u vaterpolo ostati s nulom na bodovnom kontu. Mladost je imala problema s protočnošću napada, još više s obranom koja je i inače primila previše golova, posebno s igračem manje. Vratar Marcelić je prvu obranu ubilježio tek u 12. minuti, ali…

 

Bilo je u toj zagrebačkoj večeri uz Savi i svijetlih trenutaka. Primarno Miloš Ćuk s čak 6 pogodaka, od toga 5 uzastopnih, koncem druge i početkom treće četvrtine. Kasnije mu se još golovima pridružio i Amerikanac Alex Bowen, s tim da je osobito spomena vrijedan gol za 11:10. Iz dva razloga.

 

Prvo, početkom posljednje dionice to je bio gol za odvajanje ili početak odvajanja Zagrepčana, što će se pokazati prijelomnim jer će uslijediti i golovi Radua i Lazića za 13:10 pet minuta prije kraja. Drugo, taj je pogodak i najljepši na utakmici, te će sasvim sigurno ući u izbor 5 najljepših pogodaka cijelog kola Lige prvaka. Utakmica možda i nije bila prelijepa, ali je ipak imala natruhe neizvjesnosti, a ono najbitnije s hrvatskog gledišta, sva tri boda ostaju doma, u Zagrebu.

 

 

 

Izjave:

 

Zoran Bajić, trener Mladosti:

 

– Pretpostavljali smo da će biti ovako teško. Imaju tri izvanserijska igrača, u Radoviću, Darku Brguljanu i Muslimu. Kompaktni su i vrlo čvrsti, te su nas do samog kraja držali u debeloj neizvjesnosti. Jako teškom mukom smo na kraju došli do značajnih bodova.

 

 

 

Luka Bukić:

 

– Mi smo očekivali tešku utakmicu jedino što se nadali da ćemo se odvojiti na početku već. Mislim da smo malo lošije igrali u obrani. Primili smo dosta golova. Najvažnije je da smo pobijedili.

 

 

 

Josip Vrlić

 

– Hannover i inače daje puno golova, a mi smo se malo više potrošili nego što smo mislili. Na kraju su važna tri boda, a jasno da nam je u mislima ipak i završnica našeg kupa u Splitu.

 

 

 

 

 

MLADOST – WASPO 98 HANNOVER  15:13 (4:3, 4:4, 2:3, 5:3)

 

 

 

ZAGREB – Plivalište uz Savu. Gledatelja 200. Suci: Kun (Mađarska) i Rovida (Italija). Opunomoćenik: Ramos (Portugal).

 

 

 

MLADOST: Marcelić (6 obrana), Radu 2, Miloš, Biljaka, Ćuk 6 (1), L. Bajić, Bukić 1, Lazić 1, Bowen 3, Vrlić, Kunac 2, Harkov, Jurlina. TRENER: Zoran Bajić.

 

 

 

WASPO 98 HANNOVER: Schenkel (10 obrana), Ćorušić, Zech, Real 1, Da. Brguljan 3, Radović 4 (1), Muslim 1, Preuss, Nagaev 2, M. Brguljan, Schütze 1, Winkelhorst 1, Götz. TRENER: Karsten Seehafer.

 

 

 

PETERCI: Mladost 1-1, Waspo 98 Hannover 1-1.

 

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 14, Waspo 98 Hannover 9. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Zech (26), Biljaka (29), Kunac (31)

 

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 4-8 (50%), Waspo 98 Hannover 8-13 (61%)