hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 25. siječnja 2022.

LIGA PRVAKA – Show Ante Vukičevića u Beogradu

Nažalost, 8. kolo elitnog klupskog nadmetanja u Europi, u B skupini, proteklo je bez našeg Jug Adriatic osiguranja. Kako smo već objavili, zbog većeg broja koronavirusom zaraženih igrača dubrovačke momčadi, naš predstavnik nije mogao ni otputovati u Milano na sraz s Pro Reccom. Zbog toga je prvak Europe ovu utakmicu ubilježio pobjedu 10:0, bez borbe.

No, uzbuđenja nije nedostajalo u preostala tri bazena, od kojih posebno izdvajamo utakmicu u Beogradu. U susretu Crvene zvezde i Marseillea, apsolutno prvo ime dvoboja bio je hrvatski reprezentativac u redovima francuskog prvaka – Ante Vukičević. Zagrepčanin koji već pet godina igra na jugu Francuske, blistao je u Beogradu postigavši čak 5 golova iz 7 šuteva. Zanimljivo da je domaćin poveo 3:0, a nakon dvije četvrtine vodio 7:4, da bi slijedio veliki preokret. U naredne dvije četvrtine beogradski sastav je postigao samo 1 pogodak, ali ih je zato primio 7. Determinator povratka bio je upravo Ante Vukičević.

Izrazito je uzbudljivo bilo u Berlinu gdje je gost iz Budimpešte doslovno iščupao pobjedu golom Buriana 7 sekundi prije kraja. Spandau 04 je većim dijelom utakmice vodio, pa i s dva do tri gola razlike (sredinom treće dionice, 8:5), ali se OSC uspio ‘izvući’ i osvojiti vrlo bitne im bodove.

U drugoj utakmici odigranoj u Njemačkoj, ali na sjeveru u Hannoveru, samo jedan razlike na kraju, no lišeno ipak uzbuđenja kao u Berlinu, budući da je minutu i pol prije kraja domaćin pogotkom za 13:10 osigurao pobjedu. Domaćin je u ovoj utakmici znatno bolje otvorio (3:0, 5:2, pa i 7:3 u drugoj četvrtini). Rumunji su pak uspjeli jednom izjednačiti (8:8).

Rezultati 8. kola – B skupina:

Crvena zvezda – Marseille 8:11 (Vukičević 5 za Francuze)

Spandau 04 – OSC Budimpešta 11:12 (Mateo Ćuk 1 za poražene)

Waspo 98 Hannover – Steaua 13:12 (Muslim i Macan po 1 za domaćina)

Pro Recco – Jug Adriatic osiguranje 10:0 b.b.

Poredak: Pro Recco 21, Marseille 21, Jug Adriatic osiguranje 15, OSC 13, Waspo 98 Hannover 11, Spandau 04 7, Steaua 3 i C. zvezda 3.