hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Iz inozemstva, Vijesti / 4. ožujka 2021.

LIGA PRVAKA – Sažetak kola skupine A i B

U Ostiji je utakmicama 7. kola završen drugi ‘balon-turnir’ Lige prvaka, dok ćemo se s budimpeštanskom skupinom B družiti još i tijekom petka.

U Italiji je nakon poraza našeg Juga AO od Marseillea koji je proigrao baš protiv hrvatskog prvaka, odigran izjednačen i uzbudljiv susret između Olympiacosa i Spandaua 04. Njemački doprvak je još jednom potvrdio da je u vrlo dobroj formi dospio u Italiju. Olympiacos se poraza spasio u zadnjim sekundama, točnije izjednačujući pogodak djelo je Amerikanca Hannesa Daubea samo 14 sekundi prije kraja. Grci su nešto bolje otvorili (2:0), ali vrlo brzo je Spandau 04 preuzeo ‘stvar u svoje ruke’. Do te mjere da su Berlinčani imali i tri gola prednosti na početku treće četvrtine (6:3). Ipak, do kraja te dionice momčad iz Pireja se uspjela vratiti (6:6), čak na kratko i povesti, da bi golom Dedovića s igračem više, Spandau 04 osigurao još neizvjesniju završnicu (7:7).

U zadnjih osam minuta viđena su samo dva pogotka, a prvo je poveo Spandau 04, Lucas Gielen četiri minute prije kraja. Olympiacos je na već opisani način uspio osvojiti bod.

U drugoj utakmici A skupine, u međutalijanskom dvoboju Pro Recca i Ortigie, jasno se vidjelo tko je u ovom natjecanju veteran i favorit, a tko debitant. U poluvremenu 5:0 za Pro Recco. Sredinom treće dionice i 7:0, da bi Ortigia prvi pogodak postigla malo manje od tri minute prije kraja treće četvrtine. Mogu se samo na Siciliji tješiti da su prošli bolje od jugaša u srazu s Đenovljanima. 

SKUPINA  A

Rezultati 7. kola: Marseille – Jug AO 15:13, Olympiacos – Spandau 04 8:8 (Čagalj 1 za Nijemce) i Pro Recco – Ortigia 10:3.

Poredak: Pro Recco 21, Jug AO 15, Olympiacos 10, Marseille 7, Spandau 04 5, Ortigia 3.

SKUPINA B

Parovi 6. kola u budimpeštanskoj Duna Areni bili su takvi da smo gotovo pa i unaprijed, s jako malo bojazni za mogućom pogreškom mogli upisati kome će pripasti bodovi. Tri vodeća sastava koja su ujedno i bodovno poravnata, bez i najmanjeg su problema svladali momčadi iz ‘donjeg doma’ ljestvice.

Naglasimo da je naš reprezentativac Maro Joković postigao 3 gola za Bresciu i bio najbolji strijelac ne samo svog kluba, nego i utakmice. Kod Gruzijaca je zato najbolji bio i opet jedan Hrvat, dvostruki strijelac Marko Jelača.

Rezultati 6. kola: Brescia – Dinamo Tbilisi 14:6 (Joković 3/Jelača 2); Barceloneta – Waspo 98 Hannover 12:8 (Ćorušić 1 za poražene) i Ferencvaros – Jadran (HN) 12:5.

Poredak: Barceloneta 15, Brescia 15, Ferencvaros 15, Waspo 98 Hannover 3, Jadran (HN) 3 i Dinamo Tbilisi 3.