hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka, Seniori / 19. travnja 2021.

LIGA PRVAKA Sažetak 8. kola A skupine

Velik korak Marseillea prema Final 8

Pobjedom francuskog prvaka Marseillea nad Ortigiom (10:7), Ante Vukičević i suigrači su napravili značajan korak bliže Beogradu odnosno završnom turniru Lige prvaka. Štoviše, sada Francuzi mogu ‘pucati’ i na koje mjesto bliže vrhu, budući da će u utorak igrati protiv berlinskog Spandaua 04 dok Olympiacos ima vrlo težak posao protiv Pro Recca. Talijanski sastav je istina pobjedom nad Spandauom u ponedjeljak matematički osigurao prvo mjesto u skupini, pa bi se s te strane reklo kako je moguće da motivacija Pro Recca bude manjkavija. No, poznajući ipak igrače koji igraju pod kapicom kluba iz Genove ili preciznije Recca, oni u svaku utakmicu Lige prvaka ulaze s ciljem pobjede.

Marseille je protiv Sicilijanaca brzo poveo (3:0 u prvoj četvrtini), da bi Ortigia izjednačila u trećoj dionici (5:5). Tada su i Francuzi uvidjeli da im se suparnik ne predaje sam od sebe i da valja utakmicu odigrati do kraja. Vrlo brzo je Marseille ponovo došao do +3 (8:5) i to je prednost koju više nisu ni ispuštali.

Potpuno istim rezultatom je i Pro Recco pobijedio Spandau 04 (10:7). Na prvi pogled bi se zaključilo, sasvim rutinska pobjeda, ali nije bila takva. Do sredine druge četvrtine potpuno izjednačena borba (3:3), da bi potom Talijani prešli u vodstvo, ali ne veće od 2 gola razlike. Početkom zadnje četvrtine je Spandau 04 preko Holoda izjednačio (7:7). Pet minuta prije kraja Figari je postigao vrlo lijep gol s igračem više, da bi potom berlinski sastav imao priliku za još jedno izjednačenje. Sada je međutim Marko Bijač na vratima Pro Recca obranio pokušaj Hrvata u berlinskom sastavu, Marina Čagalja s igračem više, da bi u sljedećem napadu Pro Recca, Crnogorac Ivović u biti zaključio utakmicu i pobjednika