hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 1. prosinca 2021.

LIGA PRVAKA – Pobjeda Gospara u Bukureštu

Jug Adriatic osiguranje pobijedio je Steauu 10:8 u Bukureštu, u 4. kolu Lige prvaka, te tako došao i do treće pobjede u B skupini. Pobjeda je ostvarena nešto teže od očekivanog, a posebno teže nego li se to dalo za naslutiti nakon prve četvrtine. U toj je dionici naime hrvatska momčad vodila 5:2, realizirala suvereno oba peterca, gospodarila cijelim bazenom.

Potom su slijedili problemi s napadom na zonu Steaue, nestalo je protočnosti u napadu Juga Adriatic osiguranja, dok su Rumunjima malo ‘narasla’ krila.

Tako su se već do kraja druge četvrtine vratili u susret stigavši na samo gol zaostatka (5:6), da bi sredinom treće četvrtine čak i poravnali (6:6). Uspjet će im to još jednom kasnije, početkom zadnje četvrtine (7:7), no pojedinačna kvaliteta Jokovića (kontra), te Kakarisa i Argyropoulosa (svaki po 1 gola) donijela su ipak dostatnu količinu mira u igri našeg sastava (9:7).

Tu svakako valja pridodati i još jednog čovjeka, najboljeg jugaša u Bukureštu, vratara Popadića. Toni je bio na reprezentativnoj razini, obranivši 14 udaraca, od toga jedan peterac.

Sigurno da je na nešto slabiju izvedbu naše momčadi utjecao i snažan ritam utakmica i putovanja posljednjih dana, kao i činjenica da jugašima još uvijek nedostaju kapetan Fatović, te mladi Stahor. No, isto tako valja navesti i dobro staro, nepisano pravilo.

Momčad koja i u slabijem izdanju pobijedi, još k tomu u europskim natjecanjima, ta momčad ima visoku razinu kvalitete.

Izjave :

Vjekoslav Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja:

Počeli smo utakmicu stvarno dobro, ali to se odnosi samo na prvu četvrtinu. Preostale tri četvrtine mi jednostavno nismo učinili ništa od onog što smo trebali, morali. Te tri četvrtine mi smo apsolutno bili slabija momčad, te da nije bilo našeg vratara koji je imao izvanserijsku večer, mi bi ovo izgubili. Moram odati priznanje Steaui na jako dobroj utakmici. Igrali su jako dobru zonsku obranu za koju mi nismo imali rješenja, ali ono što mene više brine je što smo primili 5-6 golova iz protunapada. To se nije smjelo dogoditi. Tu smo odigrali neodgovorno i na tomu ćemo morati poraditi. Očigledno je ipak bilo danas da niti smo kompletni, igramo puno utakmica, u 4 smo različita natjecanja i onda je vrlo teško svaki put biti u vrhunskoj formi. Ako nećemo biti najbolje moguće pripremljeni za svakog suparnika, upadamo u probleme.

Aurelian Georgescu, trener Steaue:

Za nas je ovo bila vrlo teška utakmica, kao i cijelo natjecanje u kojem se sudaramo s momčadima koje su iskusnije od nas. Ovdje smo kako bi se učili, rasli i sve je ovo zapravo stjecanje jako dobrog iskustva za Steauu.

LIGA PRVAKA – Velika predstava Marseillea

Francuski prvak Marseille već odavno nije iznenađenje na europskoj sceni. To je respektabilna, snažna i dobro ukomponirana momčad, što su na svojoj koži usred Budimpešte sada osjetili i igraču OSC-a. Francuzi su svladali OSC s čak 5 golova razlike, cijelo vrijeme vodeći i dižući prednost, a čak se 10 različitih igrača upisalo u strijelce kod pobjednika. Jedan od njih bio je i hrvatski reprezentativac, Ante Vukičević.
Ovaj je rezultat ujedno i najdojmljiviji u 4. kolu B skupine Lige prvaka

Rezultati 4. kola B skupine:
Steaua – Jug Adriatic osiguranje 8:10
OSC – Marseille 9:14 (Vukičević 1 za pobjednika)
Crvena zvezda – Waspo 98 Hannover 12:15 (Macan 2, Ćorušić 1 za Nijemce)
Pro Recco – Spandau 04 14:9 (Lončar 1/Ćuk 1)

Poredak: Pro Recco 12, Marseille 9, Jug Adriatic osiguranje 9, OSC 7, Waspo 98 Hannover 5, C. zvezda 3, Spandau 04 1 i Steaua 0.

Parovi 5. kola (5. XII.): C. zvezda – Jug Adriatic osiguranje, Marseille – Waspo 98 Hannover, Spandau 04 – Steaua i OSC – Pro Recco