hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka, Seniori / 4. ožujka 2021.

LIGA PRVAKA Novi poraz Juga AO

U 7. kolu A skupine, posljednjem u drugom ‘balon-turniru’, dubrovački Jug AO je izgubio drugu utakmicu. Bolji od hrvatskog prvaka sada je bio sastav Marseillea. Momčad koja je slovila za najneugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela natjecanja, sada je neugodno iznenadila hrvatskog prvaka. Očito je da je i umor učinio svoje kada su Gospari u pitanju jer je za momčad trenera Kobešćaka ova utakmica bila već 13. u 19 dana!
Marseille je i više nego zasluženo slavio budući da su vodili cijelim tijekom utakmice odnosno jugaši su samo jednom uspjeli izjednačiti (3:3 pred kraj prve četvrtine, a i to nije dugo trajalo, samo nekoliko sekundi.
Tri minute prije kraja druge četvrtine Marseille je ubilježio najveću prednost od čak pet pogodaka prednosti (9:4). Gospari su uspjeli u trećoj dionici stići na gol zaostatka (9:8, 10:9 i 11:10), ali ne i više od toga. Kada su u zadnjoj četvrtini Dubrovčani ostajali i sa sve manje igrača u rotaciji, tri osobne su prikupili Benić, Kržić i Žuvela, bilo je sve jasnije da će sva tri boda u najveću francusku luku. Posebno nakon što je sredinom zadnje četvrtine Marseille ponovo osjetnije poveo (14:10). Ante Vukičević je u Marseilleu s tri pogotka bio najbolji strijelac francuskog prvaka uz Ugo Crousillata i kapetana Igora Kovačevića. Kod poraženih je najviše pogodaka postigao Loren Fatović, također tri.