hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 12. siječnja 2022.

LIGA PRVAKA – Najava 7. kola B skupine

Dubrovačka utakmica daleko je najzanimljiviji susret cijelog 7. kola B skupine. Za zaključiti je takvo što iz ostalih parova kola.

Primjerice, na jugu Francuske teško je očekivati bilo što drugo osim pobjede, pa i uvjerljive Marseillea koji je na tablici odmah iza Pro Recca, a igraju protiv fenjeraša iz Beograda, Crvene zvezde.

– Cilj ove utakmice je približiti se završnom turniru Lige prvaka, učvrstivši svoje mjesto na tablici – zbori Francuz s talijanskom putovnicom, Michael Bodegas uz dodatak.

– Mislim da će za nas samo važno biti nastaviti održavati ovaj momčadski, kolektivni duh koji nas krasi cijelo vrijeme, uz jasno još neka poboljšanja u igri.

Ključne 2 za OSC

Mađarima iz sastava Orvosija odnosno OSC-a predstojeće utakmice protiv berlinskog Spandaua 04 (isti se suparnici sastaju u 7. i 8. kolu), predstavljaju ključna dva koraka kojim bi se trebali ‘odlijepiti’ u društvo četiri najbolje momčadi u skupini, a time i rezervaciju termina na Final 8 Lige prvaka u Beogradu početkom ljeta.

– Sljedeće dvije utakmice će za obje momčadi biti vrlo važne – napominje i Daniel Varga, strateg OSC-a.

– Spandau njeguje sasvim drukčiji, svoj stil igre i proti njih nije jednostavno igrati. Spremni smo i motivirani. Istina, nakon Božića i Nove godine forma sportaša je uvijek dvojbena malo, ali ja vjerujem u svoje igrače.

Njemački doprvak se proteklih dana također borio ili bori još uvijek s koronavirusom u svojim redovima. Niti jedan od igrača koji su bili zaraženi nema težih simptoma, ali ono što pričinjava probleme je nemogućnost redovitih treninga, uigravanja sveg što si trener zamisli.

– Mi smo zadnja dva tjedna trenirali, čak to nisu ni bili loši treninzi, ali ono što je bio problem što smo bili nekompletni. Igrati u Budimpešti protiv bilo koje mađarske momčadi je uvijek zahtjevno, ali pruža i zadovoljstvo – razmišljanja su Spandauovog trenera, Petra Kovačevića.

Hannover ne odustaje od Beograda

U Bukureštu će pak Steaua, momčad koja je pokazala pobjedom nad Crvenom zvezdom da zna ‘ugristi’, pokušati to isto učiniti prvaku Njemačke, Waspo 98 Hannoveru. Iako, postoje ipak određene kvalitativne razlike između njemačke i srpske momčadi.

– Nakon zadnje utakmice, 6. kola u kojem smo pobijedili, odigramo li na istoj razini vjerujem i u drugu pobjedu. Učinit ćemo sve da to i ostvarimo – drži Bogdan Matei, trener Steaue.

Iz momčadi sa sjevera Njemačke, Crnogorac Darko Brguljan je ovako iznio viđenje predstojeće utakmice.

– Očekujem utakmicu u kojoj jedna lopta, jedan potez, jedna obrana može presuditi konačan ishod. Upravo zato svi igrači moraju pružiti apsolutni maksimum svojih mogućnosti, koncentracije kako bi se održali na našem željenom putu za Beograd.

Parovi i satnica 7. kola, skupina B

DUBROVNIK  (19.00) Jug Adriatic osiguranje – Pro Recco (Sport Klub 3)

MARSEILLE (19.00) Marseille – Crvena zvezda

BUDIMPEŠTA (19.00) OSC – Spandau 04

BUKUREŠT (19.00) Steaua – Waspo 98 Hannover

Poredak: Pro Recco 18, Marseille 15, Jug Adriatic osiguranje 12, OSC 10, Waspo 98 Hannover 5, Spandau 04 4, Steaua 3, C. zvezda 3.