Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 1. October 2022.

LIGA PRVAKA – Mladost svladala i Jadran (HN)

LIGA PRVAKA – Mladost svladala i Jadran (HN)

Nakon osiguranog 2. kruga kvalifikacija za Ligu prvaka, zagrebačka je Mladost učinila i dodatan korak više. U derbiju za 1. mjesto na turniru u Herceg Novom, susretu 4. kola, hrvatski je predstavnik pobijedio prvaka Crne Gore, domaći Jadran 9:7 (1:1, 2:1, 2:3, 4.2).

Zagrepčani su cijelim tijekom utakmice bili bolja momčad, gotovo pa cijelo vrijeme vodili, prikazali značajno boju igru i na koncu zasluženo slavili. Uspjeh tim veći jer je ostvaren bez kapetana Marka Jelače koji zbog ozljede dan uoči početka natjecanja, nije odigrao niti jednu utakmicu u Herceg Novom.

Mladost je, kako smo naveli, u potpunosti kontrolirala zbivanja u bazenu i rezultat tijekom više od tri četvrtine susreta. Prvih 16 minuta Novljani su bili primorani samo na pokušaj ‘hvatanja’ rezultatskog zaostatka Žabaca. Početkom treće dionice preokret. Jadran je s tri uzastopna pogotka prvi put poveo, odnosno od vodstva Mladosti u poluvremenu (3:2) došao do plus 2 u svoju korist (5:3). To međutim nije obeshrabrilo goste, koji su spremno odgovorili, te golovima Davida Mijića i Marka Eleza, ponajboljih pojedinaca u redovima Mladosti, izjednačili na 5:5 uoči zadnjih 8 minuta.

U zadnjoj četvrtini je opet Mladost bila ta koja je preuzela inicijativu, te dolazila u prednost od jednog gola, a koju bi Jadran uspijevao sustići u pogledu izjednačenja. No, ne i u zadnje dvije i pol minute utakmice. Tada je prvo Mijić s desne strane i s igračem više pogodio za 8:7, da bi u zadnjoj minuti, 28 sekundi prije kraja, točku na i, lijepim golom s vanjske pozicije stavio Marko Elez za 9:7.