hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka, Seniori / 21. travnja 2021.

LIGA PRVAKA Jugaši večeras protiv Pro Recca za prestiž

Današnjim se utakmicama u Ostiji nedaleko od Rima, pripremnom središtu Talijanskog saveza vodenih sportova (FIN), opraštamo od jedne ovosezonske skupine Lige prvaka. Skupine A odnosno one u kojoj je hrvatski prvak, Jug Adriatic osiguranje.

To je skupina u kojoj je načelno sve već riješeno prije današnjeg 10. kola. Poznato je da Pro Recco i Jug Adriatic osiguranje, s 1. odnosno 2. mjesta odlaze na završni turnir Lige prvaka početkom lipnja u Beograd. Znano je i da ondje sigurno neće biti berlinskog Spandaua 04 i Ortigie iz Siracuze. U biti, jedina nepoznanica je tko će biti treći u ovoj skupini. Marseille koji ima 13 bodova ili Olympiacos koji zaostaje 2 boda i kojemu dakle samo pobjeda donosi treće mjesto. Makar, kao što smo već naveli dan ranije, to je čak i manje bitan podatak jer će se treće i četvrtoplasirani iz Ostije u četvrtfinalu Lige prvaka susresti s prvim i drugoplasiranim iz B skupine u Budimpešte. Kada pak pogledate da to mogu biti momčadi poput prvaka Španjolske Barcelonete, talijanskog doprvaka Brescie ili aktualnog mađarskog i europskog prvaka Ferencvarosa, teško je odrediti što je tu ‘dobitak’.

Jug i Recco bez imperativa

Utakmica Pro Recca i Jug Adriatic osiguranja, ujedno je i posljednja u cijeloj skupini A (20.15 – SportKlub 3). Susret bez natjecateljskog naboja, kao rijetko ikad koji između ovih dviju momčadi. Prvak Hrvatske je već u prva dva dana trećeg turnira ostvario ciljeve proklamirane prije turnira, a to su bili podsjetimo – podizanje razine kvalitete igre, a onda i osvajanje drugog mjesta u skupini.

– S rezultatom smo apsolutno zadovoljni, ali i s igrom zadovoljniji nego što smo bili ranije – rekao je trener jugaša, Vjekoslav Kobešćak.

– Mislim da su nam dva tjedna treninga donijela sigurnost. Bolji smo i obrambeno i napadački, iako nam je nedostajalo širine. Osjetio se jako izostanak Xavija Garcije. Međutim, mladi igrači su odigrali dosta dobru rolu. U jednom teškom natjecanju, sa snažnim momčadima, uspjeli smo biti drugi što mislim da nije malena stvar. Sad ćemo vidjeti što možemo dalje.

Za večerašnju utakmicu smo skloniji mišljenju da je tu najbitnije da se nitko ne ozlijedi?

– To sigurno, posebno zato jer ova sezona u uvjetima pandemije, s puno utakmica, a malo treninga nosi veći rizik od ozljede. Pogotovo na ovakvim turnirima, sa zgusnutim rasporedom utakmica. S druge strane, i Reccu i nama ova utakmica će poslužiti kao fantastična priprema za daljnja natjecanja. Nama za doigravanje u Prvenstvu Hrvatske, njima za Talijanski kup koji igraju za 7-8 dana. Jasno, imamo mi i za ‘isprati’ jedan loš dojam koji smo ostavili iz naše prethodne utakmice s Pro Reccom. Pa, ‘ajde da i od toga krenemo – iz Ostije će za hvs.hr Vjekoslav Kobešćak, trener Juga Adriatic osiguranja.

Što se B skupine tiče, ondje će danas sva pozornost biti usmjerena na utakmicu Barcelonete i Ferencvarosa koja može odrediti pobjednika skupine, u slučaju trijumfa Katalonaca. No, neće biti nimalo nezanimljiv (dapače), niti susret Dinama iz Tbilisija i Waspo 98 Hannovera jer pobjednik te utakmice je vrlo blizu Final 8 turniru Lige prvaka.

SKUPINA A

Satnica i raspored 10. kola:

(15.15) Ortigia – Spandau 04
(17.45) Olympiacos – Marseille
(20.15) Jug AO – Pro Recco (SK 3)

SKUPINA B

Satnica i raspored 9. kola:

(14.00) Dinamo Tbilisi – Waspo 98 Hannover
(16.30) Brescia – Jadran (HN)
(19.00) Barceloneta – Ferencvaros

Napomena: sve utakmice može pogledati u prijenosu na SportKlub 3